0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Známe Vinařství roku 2017!

vinný sklípek
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Vítězem osmého ročníku soutěže se stalo VÍNO J. STÁVEK. Gratulujeme!

Z výhry vinařství Jana Stávka máme opravdu obrovskou radost. Skvělou chuť vín této značky jsme měli možnost ocenit na loňském Apetit pikniku v Brně. A musíme říct, že nemělo na celé brněnské Riviéře nejmenší konkurenci. Po poctivém otestování tedy můžeme tato vína nejen vřele doporučit, ale i s klidem konstatovat, že vítězství je rozhodně oprávněné. 

Kromě titulu Vinařství roku získalo zmíněné vinařství také ocenění v kategorii malých vinařství s produkcí do 50 000 litrů ročně a tím obhájilo prvenství z minulého roku.

„Jan Stávek vyrábí vynikající vína, která oceňují nejen jeho zákazníci, ale také profesionálové u nás i ve světě. Kromě výborného vína ale také prošlapává ne vždy snadné cesty v technologiích a vinařských postupech,“ řekl JUDr. Tibor Nyitray, prezident Svazu vinařů, který soutěž pořádá.

Ve finále se utkalo deset vinařství: VÍNO J. STÁVEK, Jakub ŠAMŠULA – vinařství, VICAN rodinné vinařství s.r.o., Vinařství Škrobák, Vladimír Tetur, Vinařství Trpělka a Oulehla, Gotberg, a.s., CHÂTEAU VALTICEVinné sklepy Valtice, a. s., NOVÉ VINAŘSTVÍ, a.s. a Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice, a.s.

Soutěž vyhlašuje a titul „Vinařství roku“ uděluje za komplexní hodnocení vinařství Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za významné podpory Vinařského fondu ČR a Jihomoravského kraje. Hlavními partnery soutěže pro ročník 2017 jsou Korunní – certifikovaná voda vhodná k vínu, Albert s nabídkou vín finalistů v exkluzivní vinotéce v Praze na Chodově.

vinařství roku

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit