0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žonglování s pizzou

Žonglování s pizzou
sdílet:
Výroba pizzy občas připomíná žonglérské vystoupení. Určitě už se vám to někdy stalo, sedíte v pizzerii, čekáte na jídlo a nemůžete spustit oči z mistra pizzaře, kterému nad hlavou létají neupečené placky. A pokud už jste někdy zkoušeli vyrobit pizzu sami doma, jistě víte, že trefit krásně kulatou a všude stejně tlustou pizzu je opravdové umění. A kdo takovou dokonalou pizzu umí v česku roztočit nejlépe? To se dozvíte na 1. mistrovství republiky v Pizza Free Style 19. listopadu!

Příprava pizzy je svým způsobem exhibice, zábavná show s obdivuhodnými žonglérskými výkony pizzařů. Soutěž, ve které hraje hlavní roli pizza a zručnost, se rozhodl uspořádat  kulinářský ateliér Ola Kala ve spolupráci s vyhlášenou italskou restaurací Aromi.

Pizza Free Style, 1. mistrovství republiky, proběhne v rámci Gastro festivalu Ostrava, výstavy potravinářských firem a soutěží v oboru gastro, na výstavišti Černá louka v Ostravě 19. listopadu od 15.00 hodin. Soutěžit budou kuchaři z řad profesionálů i amatérů a jejich výkony bude hodnotit majitel vyhlášené italské restaurace Aromi Riccardo Lucque, profesorka uměleckého cukrářství Mirka Slavíková a majitel kulinářského ateliéru Ola Kala Michal Nikodem. Fandit, inspirovat se, ale hlavně se pobavit může přijít každý.

Kromě mistrovství republiky v Pizza Free Style je pro návštěvníky Gastro festivalu Ostrava připraveno spoustu gastronomických zajímavostí, nejrůznějších klání kuchařů, cukrářů, barmanů i baristů a show hvězd české gastronomie. Na návštěvníky čekají ukázky vrcholové kuchařiny, ochutnávky více či méně obvyklých lahůdek i soutěže o ceny.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč