0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žonglování s pizzou

Žonglování s pizzou
sdílet:
Výroba pizzy občas připomíná žonglérské vystoupení. Určitě už se vám to někdy stalo, sedíte v pizzerii, čekáte na jídlo a nemůžete spustit oči z mistra pizzaře, kterému nad hlavou létají neupečené placky. A pokud už jste někdy zkoušeli vyrobit pizzu sami doma, jistě víte, že trefit krásně kulatou a všude stejně tlustou pizzu je opravdové umění. A kdo takovou dokonalou pizzu umí v česku roztočit nejlépe? To se dozvíte na 1. mistrovství republiky v Pizza Free Style 19. listopadu!

Příprava pizzy je svým způsobem exhibice, zábavná show s obdivuhodnými žonglérskými výkony pizzařů. Soutěž, ve které hraje hlavní roli pizza a zručnost, se rozhodl uspořádat  kulinářský ateliér Ola Kala ve spolupráci s vyhlášenou italskou restaurací Aromi.

Pizza Free Style, 1. mistrovství republiky, proběhne v rámci Gastro festivalu Ostrava, výstavy potravinářských firem a soutěží v oboru gastro, na výstavišti Černá louka v Ostravě 19. listopadu od 15.00 hodin. Soutěžit budou kuchaři z řad profesionálů i amatérů a jejich výkony bude hodnotit majitel vyhlášené italské restaurace Aromi Riccardo Lucque, profesorka uměleckého cukrářství Mirka Slavíková a majitel kulinářského ateliéru Ola Kala Michal Nikodem. Fandit, inspirovat se, ale hlavně se pobavit může přijít každý.

Kromě mistrovství republiky v Pizza Free Style je pro návštěvníky Gastro festivalu Ostrava připraveno spoustu gastronomických zajímavostí, nejrůznějších klání kuchařů, cukrářů, barmanů i baristů a show hvězd české gastronomie. Na návštěvníky čekají ukázky vrcholové kuchařiny, ochutnávky více či méně obvyklých lahůdek i soutěže o ceny.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit