Zpátky do režimu aneb Jak na svačiny a obědy do práce?

Zpátky do režimu aneb Jak na svačiny a obědy do práce?
sdílet:
Září už klepe na dveře a my se z volného léta zase pomalu budeme muset vrátit do běžného režimu plného práce a povinností, s čímž je často spojené také to, že nemáme čas na pořádné jídlo během dne a odbýváme se něčím rychlým a nezdravým. Ale i v práci se dá díky lahodnům jídlům v krabičkách či skleničkách dodržovat pravidelný stravovací režim a my vám přinášíme pár tipů, jak na to!

Svačit, svačit, svačit

Kolikrát denně bychom měli jíst? Někdo by odpověděl, že stačí 3x, jiní tvrdí, že ideální je zahrnout mezi snídani, oběd a večeři i svačiny a jíst tak 5x denně. Ano, svačina je důležité, přesto podceňované jídlo. Důvodů, proč většina z nás nesvačí, je hned několik – nestíháme, nemáme ještě po snídani či obědě hlad nebo zkrátka nemáme zrovna po ruce něco dobrého. Stejně tak ale existuje i několik dobrých důvodů, proč svačinu do svého denního režimu zařadit. Jednak tělu doplní potřebnou energii, zasytí, takže na oběd nejdete vyhladovělí a nesníte jednou tolik, dále se díky svačině budete schopni lépe soustředit a konečně pravidelným svačením předejdete obezitě či poruchám příjmů potravy. Tipy, jak správně složit svačinu, najdete v článku níže.

Nestíháte? Zkuste skleničky a krabičky!

Rádi byste si v práci dali něco dobrého ke svačině či obědu, ale nestíháte, a tak sáhnete po sušence nebo zaběhnete do fastfoodu pro něco rychlého a kila jdou postupně nahoru. Přijde vám tenhle scénář povědomý? Nespoléhejte se na to, že něco k jídlu seženete během dne, ale připravte si večer před tím jídlo do skleničky nebo krabičky. Ušetříte tím nejen kalorie, ale také čas i peníze. Ke svačině si připravte třeba borůvkové smoothie do uzavíratelné skleničky a zabalte ho do aktovky i dětem, budou ho milovat! Na oběd vyzkoušejte krabičku plnou zdraví s makrelou a fazolemi.

Sklenička…

Připravit si jídlo do skleničky je teď trendy! Pokud navíc použijete několik různobarevných surovin, docílíte tak efektního a především neodolatelného barevného vzhledu. Možná vám to přijde jako banalita, ale díky tomu budete mít na oběd ještě větší chuť. Vyzkoušet to můžete třeba s naším receptem na sedmivrstvý salát nebo burrito ve skle. Výhodou skleniček je, že mívají pevné uzávěry, a tak se nestane, že by se vám obsah vyklopil do kabelky. Na přípravu pokrmu si můžete koupit speciální sklenice, ale bohatě vám bude stačit i sklenička od marmelád či zavařenin. Čeká vás náročný den? Připravte si k obědu hráškový kuskus plný energie a vitamínů. Pokud víte, že vás v práci vždy přepadne chuť na sladké, navrstvěte si do skleničky jablečné pyré, granolu a tvaroh a budete mít sladkou a přesto zdravou svačinu na druhý den.

…nebo krabička?

Pokud se naučíte připravovat si do práce krabičkové obědy, můžete se těšit na několik výhod. Nejen že se vyhnete čekání v restauraci a ušetříte peníze, ale budete přesně vědět, z jakých surovin se váš oběd skládá, budete mít pod kontrolou i velikost porce a oběd si přizpůsobíte tomu, co máte rádi a na co máte chuť. Milovníci těstovin mohou vyzkoušet krémový těstovinový salát. Pokud máte chuť na něco orientálního, připravte si krabičku s humusem a falafelem, fanoušky asijské kuchyně potěší krabička s krevetami a avokádem.

Spoustu dalších nápadů najdete v naší kuchařce Rychlé obědy

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit