Můžete si tak osvojit základní zásady přípravy české, thajské, španělské či italské kuchyně, zjistíte, jak si poradit s masem a vykouzlit z něj dokonalý steak, naučíte se upravovat ryby nebo přijdete na to, že udělat si vlastní suši není nic složitého. Samostatnou kapitolou je příprava domácí party plné tapas, jednohubek a míchaných nápojů.
Na kurzech jsou k dispozici veškeré suroviny a vybavení, které je třeba k jednotlivým lekcím. Kurzy jsou určené pro maximálně osm osob, což zaručuje osobní přístup kuchařů Filipa a Ondřeje. V úvodu kurzu probíhá krátká teoretická část, poté začíná samotné vaření dle zaměření lekce. Kurzy fungují na principu: co si uvaříš, to si také sníš, což znamená, že si jednotlivé chody sami připravíte a poté bude následovat ochutnávka. Na památku obdržíte po skončení kurzu certifikát.
Harmonogram tematických lekcí
- 20. září – Pečená masa, steaky a omáčky
- 27. září – Prvorepubliková česká kuchyně – tradiční české lahůdky dle Filipa a Ondřeje
- 4. října – Úpravy mořských a sladkovodních ryb
- 11. října – SUSHI – jednoduše a rychle + speciality karibské kuchyně
- 25. října – Tradiční thajská kuchyně aneb Co jsme se naučili v Thajsku
- 1. listopadu – Italská kuchyně – tradiční recepty z našich cest po Amalfském pobřeží
- 8. listopadu – Příprava domácí party – tapas, finger foods, míchané nápoje
- 15. listopadu – Vaření ve woku
- 22. listopadu – Italská kuchyně – tradiční recepty z našich cest po Amalfském pobřeží
- 29. listopadu – Prvorepubliková česká kuchyně – tradiční české lahůdky dle Filipa a Ondřeje
- 6. prosince – Španělské lahůdky