0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zpátky do školy s Kluky v akci

Zpátky do školy s Kluky v akci
sdílet:
Zatímco děti školou povinné budou od září pronikat do tajů matematických či přírodních věd, vy můžete proniknout do tajů kulinářského umění. Filip Sajler a Ondřej Slanina z pořadu Kluci v akci opět otevírají svoji Čerstvou školu vaření. Chcete-li se tedy naučit vařit rychle, jednoduše a s úsměvem tak, jak to znáte z obrazovky České televize, zapište se do jednoho z 11 kurzů.

Můžete si tak osvojit základní zásady přípravy české, thajské, španělské či italské kuchyně, zjistíte, jak si poradit s masem a vykouzlit z něj dokonalý steak, naučíte se upravovat ryby nebo přijdete na to, že udělat si vlastní suši není nic složitého. Samostatnou kapitolou je příprava domácí party plné tapas, jednohubek a míchaných nápojů.

Na kurzech jsou k dispozici veškeré suroviny a vybavení, které je třeba k jednotlivým lekcím. Kurzy jsou určené pro maximálně osm osob, což zaručuje osobní přístup kuchařů Filipa a Ondřeje. V úvodu kurzu probíhá krátká teoretická část, poté začíná samotné vaření dle zaměření lekce. Kurzy fungují na principu: co si uvaříš, to si také sníš, což znamená, že si jednotlivé chody sami připravíte a poté bude následovat ochutnávka. Na památku obdržíte po skončení kurzu certifikát.

Harmonogram tematických lekcí

  • 20. září – Pečená masa, steaky a omáčky
  • 27. září – Prvorepubliková česká kuchyně – tradiční české lahůdky dle Filipa a Ondřeje
  • 4. října – Úpravy mořských a sladkovodních ryb
  • 11. října – SUSHI – jednoduše a rychle + speciality karibské kuchyně
  • 25. října – Tradiční thajská kuchyně aneb Co jsme se naučili v Thajsku
  • 1. listopadu – Italská kuchyně – tradiční recepty z našich cest po Amalfském pobřeží
  • 8. listopadu – Příprava domácí party – tapas, finger foods, míchané nápoje
  • 15. listopadu – Vaření ve woku
  • 22. listopadu – Italská kuchyně – tradiční recepty z našich cest po Amalfském pobřeží
  • 29. listopadu – Prvorepubliková česká kuchyně – tradiční české lahůdky dle Filipa a Ondřeje
  • 6. prosince – Španělské lahůdky


 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit