Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vánoce v klidu

Vánoce v klidu

Nemusíte trávit dlouhé hodiny u sporáku. Pokud si chcete o Vánocích opravdu odpočinout, pusťte přípravu štědrovečerní večeře z hlavy a nechte se obskakovat. Třeba v jedné z restaurací Kampa Group. Speciální vánoční menu bude ve všech restauracích v nabídce od 24. do 26. prosince. S drahou polovičkou, ale i s celou rodinou se můžete vypravit za nezapomenutelným kulinářským zážitkem do Hergetovy Cihelny, Kampa Parku, Cowboys či La Provence.
20. 10. 2008 | Autor: redakce Apetitu

V Hergetově Cihelně na vás jako předkrm čeká provensálská rybí polévka s opečenou mušlí svatého Jakuba, omáčkou Rouille a krutóny. Jako hlavní štědrovečerní chod bude podávána telecí svíčková s karotkami v javorovém sirupu, šalotkovým confit, bramborovým pyré a omáčkou demi glace. Sladkou tečkou na závěr poté bude jablečný štrúdl „2008“ s vanilkovou omáčkou a kardamonovou zmrzlinou.

V Kampa Parku si kromě romantiky s výhledem na Karlův most můžete vychutnat roládku z kraba královského s koprovým aioli a confit z husích jater foie gras s perníkem, hruškovou terinou a vyzrálým octem Balsamico. Hlavní chod bude v podobě pečeného halibuta s teplým bramborovým kompotem s černými lanýži, omáčkou z hovězí oháňky, pórkovým confit a pěnou z jeruzalémských artyčoků. Pro milovníky telecího je připravena druhá varianta hlavního chodu, confit z telecího líčka s bramborovo-pažitkovým pyré, pečenou řepou a fenyklem se smržovou omáčkou. Jako dezert se bude podávat kořeněný fondány z bílé čokolády a mrkve s kardamonovou zmrzlinou a malinami a také klasický výběr vánočního cukroví.

Pro milovníky francouzské kuchyně bude v La Provence připraveno vánoční menu inspirované provensálskou kuchyní. Jako předkrm se budou servírovat opečená kachní fois gras s jablečným tart tatin a kardamonovou omáčkou. Jako hlavní chod budou následovat jehněčí hřebínky s glazovanou karotkou, bramborovou terinou a omáčkou demi glace s brzlíkem. Na závěr příjemně překvapí – dezert s exotickým názvem Buche de Noël s čokoládovým krémem, pomerančovým kompotem a vanilkovou zmrzlinou.

Vánoční menu ve steakhousu Cowboys nemá s tradičním kaprem nic společného. Místo tradiční rybí polévky vás uvítají tradiční českou bramboračkou s hříbky a crostinou s foie gras. Následovat bude krůtí balotina s pečenými jablky, kardamonovou omáčkou a pavé z kořenové zeleniny. Sladkou tečku zajistí lívance s borůvkami a zakysanou smetanou se skořicí.

REKLAMA

Přidat komentář