Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Silvestrovské chuťovky

Silvestrovské chuťovky

Sotva zmizely poslední zbytky bramborového salátu, dojedl se poslední kapří řízek a už je čas myslet na další pohoštění. Silvestrovské chuťovky!
21. 12. 2009 | Autor: redakce Apetitu
Co budete pít?
Při plánování silvestrovského pohoštění je potřeba brát v potaz také to, co se bude pít. Chlebíčky obložené majonézovým salátem, vejcem a uzeninou jsou sice oblíbenou pochoutkou, ale v kombinace se sektem mohou strávníkovi silvestrovské křepčení spíše znepříjemnit. Sekty a šumivá vína se obecně hodí spíše jako aperitiv, než k zapíjení jídla. Každopádně nic nezkazíte mořskými plody, čerstvým ovocem nebo tvrdými sýry.

Chuťovky k vínu a pivu

Z chuťovek je nejjednodušší obložený talíř nebo sýrové prkénko . Místo klasického pečiva k němu můžete podávat třeba domácí sýrové tyčinky . Ty se spolu s nakrájenou zeleninou skvěle hodí k nejrůznějším dipům. Zkusit můžete třeba fazolový s lososem  , pikantní čočkový  nebo ten z uzené makrely . Pokud se nechcete vzdát chlebíčků, zkuste třeba ty s krevetovým máslem . Velmi vděčné jsou také taštičky plněné masem, sýry nebo zeleninou.

Z ruky do pusy
Jednohubky večírkům jednoznačně kralují. Krásně vypadají, dobře se jedí, a tím pádem rychle mizí. S tím je potřeba počítat! Zaručený úspěch mají na večírcích barevné sýrové kuličky. Vyzkoušet můžete i Řeckem inspirované jednohubky s fetou a kdo má rád italskou kuchyni, neměl by vynechat efektní parmazánové loďky. Klasici jistě nepohrdnou šunkovými válečky s křenem nebo pikantními párečky v chilli.



REKLAMA

Přidat komentář