Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ochutnejte Slovensko v Českých Budějovicích

Ochutnejte Slovensko v Českých Budějovicích

V rámci tradičního festivalu Dny slovenské kultury v Českých Budějovicích si můžete užít nejen halušky a borovičku, ale i méně známá slovenská jídla. Festival se koná od 12. do 21. února.





8. 2. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Záměrem akce je přiblížit kulturu, folklor a umění obou zemí. Takže kromě ochutnávání slovenské kuchyně v restauraci Masné krámy, v hotelu Budweis, v Grand Hotelu Zvon a v hotelu  Gomel jsou na programu výstavy, divadelní představení, koncerty, autorská čtení nebo tradiční Radniční bál.

Zkuste oštěpek nebo šamorýnský rožeň

V hotelu Gomel se slovenského vaření ujme šéfkuchař Milan Kopták:„Slovenská kuchyně je u nás velice oblíbená, přesto si troufám tvrdit, že nepříliš známá. Kromě halušek a borovičky totiž nabízí spoustu dalších specialit a regionálních pokrmů. A právě ty bychom chtěli českým labužníkům přiblížit.“
V rámci Dnů slovenské kuchyně se tak na jídelníčku objeví například smažený oštěpek s brusinkami a bagetkou, kapustový list plněný mletým masem, šamorýnský rožeň s pečenou bramborou a brynzou nebo bratislavská morčecí prsa.

V úterý na masopust

Náměstí Přemysla Otakara II. bude v úterý 16. února od 15.30 patřit masopustní koledě v podání jihočeských národopisných souborů. Hostem je ľudová hudba Ponitran.

Kuchařské klání o nejlepší halušky

V hotelu Budweis se ve středu 17. února od 17 hodin utkají kuchaři v soutěži Haluškové preteky. Tohoto soutěžení se zúčastní i dvojnásobný mistr světa ve vaření halušek Marián Sekeli. K pojídání této lahůdky s brynzou bude hrát l’udová muzika z Podpoľania.

REKLAMA

Přidat komentář