Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vyrazte na kopřivy!

Vyrazte na kopřivy!

Většinou se jim každý vyhýbá obloukem, ale před Velikonocemi je bereme útokem.

Mladé kopřivy jsou tradiční jarní pochoutkou, možnost jejich využití se ovšem neomezuje jenom na nádivku.

25. 3. 2010 | Autor: redakce Apetitu
Rukavice s sebou
Za kopřivami se vydejte daleko od silnic a továren. K trhání kopřiv se vám budou hodit rukavice, žahavé chloupky jsou neustále ve formě. Vybírejte mladší rostlinky, vysoké maximálně 30 cm.



Co s nimi?




Jarní polévka - původní ingrediencí je salát, který můžete směle nahradit kopřivami. Získáte tak svěží první chod velikonoční tabule.










Velikonoční nádivka, která sází na poctivé suroviny — vejce, bůček, sádlo a samozřejmě kopřivy









Bylinkové smaženky — krásně voní a snadno je zabalíte s sebou na jarní výlet






Zkuste to netradičně

Indické bramborové kari s kopřivami — pikantní a rychlé jídlo vonící dálkami


Mrkvovo-rýžový závin s mandlemi
— originální verze závinu, která vás příjemně překvapí

REKLAMA

Přidat komentář