Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Růžová vína slaví podruhé svůj svátek

Růžová vína slaví podruhé svůj svátek

V sobotu 1. května na Pražském hradě proběhne druhý ročník Svátku růžových vín, který zahájí oficiální kampaň Léto s růžovými víny.
26. 4. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Oslava svátku růžových vín je symbolicky spjata s prvním májem, časem lásky a zamilovaných. Vhodnou alternativu a příležitost k oslavě poskytuje právě jarní atmosféra Svatováclavské vinice a Villy Richter v areálu Pražského hradu.

Co vařit k růžovému


V rámci oslav Svátku růžových vín se uskuteční také představení originální kuchařky jídel vhodných k růžovým vínům. Tyto pokrmy budou dílem profesionálních kuchařů – vítězů soutěže vyhlášené Vinařským fondem ČR a Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Příprava a ochutnávka vítězných jídel budou součástí programu oslav v areálu Svatováclavské vinice.

Oproti loňskému ročníku letos nově dostanou šanci dokonce i amatérští kuchaři. Ti mohou prezentovat své umění a cit pro kombinaci růžových vín a vhodných pokrmů během soutěže, která se uskuteční v letních měsících.

Zájem o růžová vína se zvyšuje


Vzrůstající oblibu růžových vín mezi českými konzumenty dokládá i nárůst jeho produkce, která se meziročně zvýšila zhruba o jednu třetinu.

Charakteristika tuzemských růžových vín


Díky chladnějšímu klimatu mají česká a moravská růžová vína větší aromatické spektrum a dosahují vyšší mocnosti a svěžesti, postavené na šťavnaté kyselině s plnou dochutí. Další výhodou je odrůdová rozmanitost, typická pro moravské i české vinařské podoblasti.

Projekt Růžové.cz, vytvořený pro specifickou podporu tohoto druhu vína, odstartoval na jaře roku 2009 pod záštitou Vinařského fondu ČR. Nositeli této značky mohou být pouze vína z tuzemské produkce.
REKLAMA

Přidat komentář