Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Veselé štrúdlování

Veselé štrúdlování

Podzim patří bezesporu skořicí vonícím závinům plným šťavnatých jablíček. V Nové Říši na Vysočině každý listopad pořádají velké štrúdlové klání, ale náplně rozhodně neomezují jen na jablka, tvary na šišku, a dokonce ani na těstu netrvají.
20. 11. 2008 | Autor: redakce Apetitu

Letošní 4. ročník proběhl 8. listopadu v místním Kulturním domě a kromě tradiční slané a sladké kategorie byla vyhlášena i kategorie „Z jablka cokoli, jakkoli…“. Novoříšskému kulturnímu spolku jsme do soutěže věnovali předplatné časopisu Apetit, a tak nás zajímalo, jak jejich velké štrúdlové klání dopadlo. Ve sladké kategorii se potýkalo osm přihlášených štrúdlů, ve slané jich bylo o jeden více a ve třetí, nové kategorii soutěžilo dokonce jedenáct výrobků z jablek. Kromě všemožných pokrmů nechyběl ani jablečný mošt, pálenka z jablek, a dokonce ani jablečná whisky.

Sladká kategorie

  1. Lucie Houzarová (Nová Říše) (štrúdl ve tvaru draka) vyhrál i originalitu
  2. Marie Běhanová (Nová Říše) (bavorský štrúdl se šlehačkou)
  3. Zdena Vaníčková (Roštejn) (štrúdl s ořechy)

Slaná kategorie

  1. Martin Sobotka (Nová Říše) (špenátový štrúdl s drůbežím masem a se švestkami)
  2. Dana Štěrbová (Předín) (salámový štrúdl)
  3. Milan Čurda (Bohuslavice) (štrúdl s nivou a olivami)

Kategorie – Z jablka cokoli, jakkoli…
Jedno jediné místo: Dana Čírtková (Nová Říše – starostka) (jablkové knedlíky s kokosem, tvarohem a skořicí)

Absolutním vítězem se stal pan Sobotka, který vyhrál se svým špenátovým štrúdlem s drůbežím masem a švestkami. Cenu poroty si odnesla Jitka Hameršmídová z Nové Říše za štrúdl s prejtem a se zelím.

REKLAMA

Přidat komentář