Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Upečte si ten nejlepší štrúdl

Upečte si ten nejlepší štrúdl

V Nové Říši na Vysočině pořádají každý listopad velké štrúdlové klání. Letošní, v pořadí již čtvrtý ročník, vyhrála v sladké kategorii Lucie Houzarová. Ta nám nakonec prozradila recept, který jí vítězství přinesl i vloni. „V loňském roce vyhrál také. V letech předešlých se rovněž umístil na předních místech. Je tedy asi nejlepší ze všech,“ dodala Michaela Novotná, jedna z organizátorek štrúdlové přehlídky.
30. 12. 2008 | Autor: redakce Apetitu

Na vítězný závin budete potřebovat:
300 g polohrubé mouky
50 g tvarohu
50 g hery
sůl
na špetku nože prášek do pečiva

Všechny suroviny smíchejte a zpracujte v těsto. Je dobré ho nechat chvíli odpočinout v lednici. Poté z něj vyválejte dva pláty a poklaďte je směsí z jablek, cukru, oříšků a skořice. Pláty zabalte a pomažte rozšlehaným vejcem. Pečte při teplotě 180–200 stupňů.

Více o soutěži se dočtete v článku Veselé štrúdlování.

Související

Pravidla moštárny aneb Jak na domácí jablečný mošt?

Sezona jablek je v plném proudu a vy nevíte, jak nadměrnou sklizeň zužitkovat? Pokud už nechcete po sto prvé péct...
REKLAMA

Přidat komentář