Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Chuť Slovenska hledejte na farmě Košík

Chuť Slovenska hledejte na farmě Košík

Láká vás slovenská kuchyně? Tradiční slovenská jídla a speciality z ovčího mléka najdete na biofarmě Košík.
1. 9. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Na pomezí obcí Tuchom a Košík v okrese Nymburk najdete biofarmu Košík, která je právem považována za kousek Slovenska ve středních Čechách. Farmáři zde chovají ovce a z jejich mléka vyrábějí tradiční kyselou žinčici, uzený oštěpek a brynzu. Oblíbené jsou také bílý sýr hrudka a tvrdý sýr ementálského typu. Všechny výrobky se pyšní biocertifikátem. Na své si přijdou také milovníci masa. Ochutnat mohou jehněčí klobásky nebo uzenou kýtu připomínající pršut. Podle sezony na farmě koupíte ovoce, zeleninu či salátové brambory určené k uskladnění. K tomu si můžete vybrat také domácí marmelády, nakládanou zeleninu a čatní.

Farma je ideálním výletním cílem pro rodiny s dětmi, které tady mohou vidět spoustu domácích zvířat – ovce, psy, slepice, ale také oslíka nebo prasátko. Farma se nachází v blízkosti lesa a rybníka vhodného pro rybaření. Labužníci na biofarmu Košík jezdí ochutnat vyhlášenou kuchyni Václava Košnáře. Po předchozí rezervaci vám připraví například brynzové halušky, halušky s uzeným a kysaným zelím, pravou slovenskou kapustnici nebo pečené jehněčí. Tomu říkáme zážitková gastronomie! Více na www.farmakosik.cz

Připravila Jana Kopřivová


REKLAMA

Přidat komentář