Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Již tento čtvrtek budete mít možnost otevřít první lahve francouzského mladého svěžího vína Beaujolais.
11. 11. 2011

Lehké nafialovělé víno pochází z vinařské oblasti Beaujolais nedaleko francouzského města Lyon. Beaujolais se začíná prodává každý rok třetí čtvrtek v listopadu, letošní oslava tohoto vína začíná 17. listopadu. Většina vinné produkce Beaujolais v těchto dnech připadá na mladé víno a populární v poslední době je i růžové beaujolais noveau. Nejlépe vám bude chutnat vychlazené při 11 až 13 stupních. Na beaujolais vyrazte třeba do pražského obchůdku s francouzskými delikatesami Fruits de France nebo do restaurace Chez Marcel. V Brně na vás čeká v restauraci Hansen a v La Bouchée.

Připravila Nikola Kricnerová

Související

Broskve na víně

Kombinace broskví a třešní plných šťávy je naprosto neodolatelná. Dezertní víno Brachetto pochází z italského kraje...

Ferdinand alias zajíc na víně

Místo zajíce můžete koupit hovězí maso. Obzvlášť svíčková nakrájená na centimetrové plátky je v této podobě delikatesní.

Francouzský kohout na víně

Abyste si maximálně pochutnali na tomhle lahodném klasickém francouzském pokrmu, použijte na vaření takové víno, jaké...

Hovězí na víně s brusinkami

Na dušených masech je skvělé, že si někde tiše bublají a nevyžadují od vás žádné eskamotérské kousky. Rozhodně platí,...

Jehněčí na víně

Pomalé pečení – na víně zvlášť – masu svědčí. Tohle jehněčí budete milovat.
Svatomartinské není kopie beaujolais nouveau!

Svatomartinské není kopie beaujolais nouveau!

Svátek svatého Martina každý rok ohlašuje příchod zimy, jak o tom svědčí známá pranostika o bílém koni. S Martinem však...

Bobule v Beaujolais

Jahody mají k lahodnému vínu velmi blízký vztah. A ve spojení s mátou se ještě osvěživě nadechnou.

Granita z beaujolais

Výtečné! Beaujolais je klasika, ale klidně použijte jiné lehké červené víno.

Přidat komentář