Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Dál z červené čočky se špenátem a rajčaty

Dál z červené čočky se špenátem a rajčaty

6. 12. 2011 | Autor: redakce Apetitu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 velký stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 3 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
  • ½ lžičky kurkumy
  • 200 g červené čočky, propláchnuté a okapané
  • 400g konzerva krájených rajčat
  • 1 kelímek Maggi Gurmánského zeleninového bujónu
  • ½–1 lžíce garam masály
  • sůl
  • 100 g baby špenátu, omytého
  • chléb nán k podávání

V hluboké pánvi nebo kastrolu zahřejte olej, vsypte cibuli a 5 minut ji opékejte do změknutí. Přidejte česnek a zázvor a opékejte další minutu. Vmíchejte kurkumu, čočku, promíchejte a přilijte vývar a 400 ml horké vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 5 minut. Potom vmíchejte rajčata, přilijte dalších 350–400 ml vody, přiklopte a vařte 10 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec dochuťte garam masálou a špetkou soli a vmíchejte listy špenátu. Míchejte, dokud špenát nezavadne, a podávejte s chlebem nán.


REKLAMA

Přidat komentář