- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 velký stroužek česneku, jemně nasekaný
- 3 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
- ½ lžičky kurkumy
- 200 g červené čočky, propláchnuté a okapané
- 400g konzerva krájených rajčat
- 1 kelímek Maggi Gurmánského zeleninového bujónu
- ½–1 lžíce garam masály
- sůl
- 100 g baby špenátu, omytého
- chléb nán k podávání
V hluboké pánvi nebo kastrolu zahřejte olej, vsypte cibuli a 5 minut ji opékejte do změknutí. Přidejte česnek a zázvor a opékejte další minutu. Vmíchejte kurkumu, čočku, promíchejte a přilijte vývar a 400 ml horké vody. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 5 minut. Potom vmíchejte rajčata, přilijte dalších 350–400 ml vody, přiklopte a vařte 10 minut, dokud čočka nezměkne. Nakonec dochuťte garam masálou a špetkou soli a vmíchejte listy špenátu. Míchejte, dokud špenát nezavadne, a podávejte s chlebem nán.