Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poznejte tuzemská vína: Mikulov a okolí

nalévání vína
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Máme pro vás zajímavá vinařství z Mikulova a jeho okolí

Révě se tu daří, a když si vyšlápnete na hřeben Pálavy, pochopíte proč. Jen tady, na vápencových skalách nad Mikulovem, můžete jako na jediném místě u nás cítit ve větru vůni moře. Daří se tu především bílým odrůdám, jako je Rulandské šedé, Ryzlink vlašský i rýnský a Chardonnay. Místní specialitou je aromatická odrůda Pálava – kříženec Tramínu červeného s Müllerem Thurgau. V Salonu vín ČR na zámku ve Valticích ochutnejte vybraná vína českých a moravských vinařů a pak si odpočiňte ve stínu Lednicko-valtického areálu. Krásná oblast s krásnými víny a skvělými vinaři. Za pozornost stojí vinařství Tanzberg Mikulov, Sedlecká vína, vinařství Kolby, Kovacs, Reisten, Vinné sklepy Valtice a následující čtveřice.

Nové Vinařství vstoupilo na trh v roce 2005 s odvážným a novým přístupem. Je vybaveno nejmodernější technologií a jeho majitelé si zakládají na kvalitě vína i obalu. Jako první v Česku přišli se šroubovacími a skleněnými uzávěry lahví. Hrozny sklízejí ručně ze 102 hektarů nových vinic a vyrábějí převážně bílá a růžová tichá i šumivá vína v moderním stylu svěžích vín s čistou odrůdovou chutí.

Sonberk patří mezi mladá moderní vinařství. Vyrábí pouze bílá a speciální vína. Na 40 hektarech vinic tu pěstují ryzlink rýnský, rulandské šedé, sauvignon, chardonnay, pálavu, tramín a muškát moravský. Při osazování bezmála poloviny vinohradů se řídili výsledky geologického průzkumu zaměřeného na vhodnost odrůd. Na stoupající kvalitu vín má vliv i nejmodernější technologie, ruční ošetřování a sběr hroznů.

Víno Marcinčák je malé rodinné vinařství z Novosedel. Od roku 1990 tu vyrábějí vysoce kvalitní přívlastková vína z vlastních vinic. Nabízejí převážně sladší bílá vína z tradičních odrůd, ale i vína suchá a červená. Vinařství je vyhlášené speciálními víny – slámovými, ledovými a botrytickými. Zásluhou firmy vznikla terénní naučná stezka Stará hora (viz www.marcincak.cz).

Mikrosvín Mikulov, a. s. Vinařství vzniklo v roce 1997 ze známé tradiční firmy. Vyrábí vysoce kvalitní vína z vlastních vinic na Pálavě a jeho vlašský ryzlink je vyhlášený. Mezi nejlepší tratě patří Železná, Perná, Liščí vrch a Ořechová hora. Za ochutnání stojí i jejich další vína.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč