Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Dokonalé domácí sušenky

Dokonalé domácí sušenky

Máme pro vás pár osvědčených tipů, jak péct máslové sušenky, aby byly křehké a rozplývaly se na jazyku.

23. 3. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady:

  • Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo.
  • Zkuste těsto rozvalovat mezi dvěma kusy papíru na pečení – nebude se lepit ani nebude obalené moukou. Sušenky vám díky tomu neztvrdnou.
  • Rozválené těsto dejte na pět minut do mrazáku, aby se vám lépe vykrajovalo.
  • Vykrájené tvary přenášejte plochým nožem nebo kovovou špachtlí na plech.
  • Hroudu těsta můžete zabalit do plastové fólie a zamrazit až na tři měsíce. Rozmrazte v chladničce a použijte jako obvykle.

Chcete vyhrát balíček výrobků Sedita? Zúčastněte se soutěže zde.



REKLAMA

Přidat komentář