Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak uvařit ten nejlepší čaj

Jak uvařit ten nejlepší čaj

Osvědčené rady pro lahodný šálek čaje
27. 3. 2012 | Autor: redakce Apetitu
  • Pokud ho vaříte z vody z vodovodu, nechte ji raději odstát nebo ji povařte o trochu déle. Vůbec nejlepší je pramenitá voda; nemáte-li v dosahu ověřenou studánku, použijte raději nesycenou balenou vodu.
  • Vodu nevařte zbytečně dlouho – z plamene ji stáhněte těsně před tím, než začne prudce bublat (spolehlivým znamením je lehký pohyb hladiny a velké bubliny vystupující z vody).
  • Pro čaj choďte do čajoven nebo aspoň dávejte přednost sypaným čajům. Pravidlo ,vyšší cena = vyšší kvalita‘ tu platí beze zbytku.
  • Na šálek o objemu 200 ml dávejte jednu lžičku čaje. Pokud ho připravujete v konvici, počítejte lžičku čaje na šálek plus jednu navíc.
  • Čaj se louhuje dvě až čtyři minuty. Delší dobu louhování potřebují celé čajové lístky. Pokud jsou polámané nebo drcené, postačí jim kratší čas. Chcete-li silný čaj, ponechte v něm lístky delší dobu.
  • V nádobě, ve které připravujete čaj nebo vodu na něj, nevařte nic jiného – nádobí totiž nasává vůně.
  • Vyhýbejte se kovovým konvičkám a sítkům – mění chuť čaje.
  • Připravujte si ho do keramiky, skla nebo porcelánu a používejte sítka z přírodních materiálů.

Chcete vyhrát balíček čajů Zlatý šálek? Zúčastněte se soutěže zde.


REKLAMA

Přidat komentář