Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak rozpálit olej na smažení

Jak rozpálit olej na smažení

K Velikonocům patří spousta dobrého jídla. Řízky, kotlety, karbanátky – poradíme vám, jak správně rozpálit olej, abyste smažili co nejefektivněji.
5. 4. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Hluboký kastrol naplňte ze dvou třetin olejem a dejte na střední oheň. Nejefektivnější smažení je při 195 °C. Když je teplota nízká, potravina nasákne olejem; při příliš vysoké se jídlo na povrchu spálí a uvnitř zůstane syrové.

Nemáte-li teploměr, můžete k testu použít kousky světlého chleba. Až se olej zahřeje, vhoďte je do něj a 15–30 vteřin smažte. Pokud zezlátnou, olej je správně teplý. Pokud ne, olej ještě není dost žhavý. Jestli se naopak spálí rychle, olej je rozehřátý příliš.

Chcete vyhrát balíček se třemi druhy nového Puru, se kterým umyjete i pánve silně zamaštěné od oleje? Zúčastněte se soutěže zde.




REKLAMA

Přidat komentář