Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Rodinné stříbro: nejlepší kynuté koláče

Rodinné stříbro: nejlepší kynuté koláče

Takhle vypadají opravdové poklady. Exkluzivně jsme získali generacemi prověřené recepty na nejslavnější české a moravské kynuté koláče. Pusťte se do pečení s námi!
19. 9. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Kynuté těsto může začátečníkům připadat složité, když si ale osvojíte pár pravidel, zjistíte, že to s ním až tak komplikované není.

Pozor na vyšší teplotu
Vše nad 55 °C je během kynutí špatně. Teplo však mají kvasinky rády, proto by mělo mít mléko a rozehřáté máslo 40 °C – tedy jen nepatrně víc, než je teplota těla. Všechny ostatní přísady by měly mít pokojovou teplotu.

Nechte vzejít kvásek

Droždí smíchejte s vlažným mlékem, cukrem a trochou mouky a počkejte, až se na hladině vytvoří bubliny. Díky tomuto procesu se aktivují kvasinky a droždí ožije.

Další rady a nejlepší recepty na kynuté koláče
včetně legendárních chodských najdete na stránkách říjnového Apetitu.

REKLAMA

Přidat komentář