Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zachraňte přeštíka!

Zachraňte přeštíka!
sdílet:
Strakatá prasátka jsou doslova k sežrání.

Lahůdka na talíři


Přeštické černostrakaté prase je české plemeno, které vzniklo křížením ve druhé polovině 19. století. Dnes ho najdete na seznamu ohrožených národních plemen, ačkoli jeho maso patří k dokonalým pochoutkám. Rozdíl mezi běžným vepřovým a masem z přeštického prasete poznáte podle struktury, ale především charakteristické chutě a vůně. Oblíbili si ho i ti, kteří se jinak vepřovému masu vyhýbají.

 

 

Ohrožené plemeno


Přeštické prase roste pomaleji než běžná prasata z velkochovů či dovozů. Jeho chov je proto ekonomicky náročný. Apetit není jediný, kdo by ho rád viděl na českých talířích častěji. V boji za záchranu tohoto ojedinělého plemene se angažují například pražský řezník František Kšána, šéfkuchař Paul Day či Josef Sklenář, majitel biofarmy Sasov. Ať už to zní jakkoli, pravdou je, že čím více přeštíků sníme, tím více jich bude. Pomozte spolu s Apetitem zachránit  ohrožené národní plemeno a pusťte se s chutí do nich. Podívejte se na video s přeštíky z Mladotic nebo si kupte říjnový Apetit se seznamem míst, kde všude lze jejich maso ochutnat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč