Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seriál o mase: telecí ledvinky

Seriál o mase: telecí ledvinky

Angličané si je s oblibou dávali k snídani, my jsme si je zamilovali coby hlavní chod. Správně očištěné a upravené ledvinky jsou totiž gurmánskou záležitostí.
17. 10. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Ledvinky patří mezi droby, což jsou vnitřnosti a další části zvířete zbylé po zpracování masa. Do této kategorie patří také například mozeček nebo jazyk. Stejně jako u lidí jsou i u zvířat ledvinky párový orgán, zdrobněle se jim říká jednak proto, že se skládají z menších, viditelně oddělených částí, a jednak proto, že telecí ledvinou se nazývá větší celek – ledvinky i zadní pečeně s kostí nad nimi. Spolu s přilehlou svíčkovou je můžete péct i dohromady. Skvěle chutnají dušené, karamelizované i restované.

V listopadovém Apetitu vám poradíme, kde ledvinky koupit, jak je očistit a co z nich uvařit. Dáte si je dušené, či opékané s hořčičnou omáčkou?






REKLAMA

Přidat komentář