Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Malá lekce indické kuchyně

Malá lekce indické kuchyně

Objevte s námi tajemství domácí přípravy pravých indických jídel. Naučíme vás vindaloo, tikka masálu, madrás a kormu tak, jak je vaří Indové.
17. 10. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Redaktorka Darina Sieglová vyrazila do restaurace Masala a spolu s místními kuchaři vařila jídla, která jsou v indických restauracích nejoblíbenější. V listopadovém Apetitu tak najdete recept na kuřecí vindaloo, kormu s krevetami, kuřecí tikka masálu a kuřecí madrás. „Paradoxně to nejsou typicky indická jídla, původ těchto receptů je v Evropě,“ vysvětluje kuchař Lovy Jain z restaurace Masala. Výběr kořeněných pokrmů vás však přesvědčí o tom, že si indická kuchyně zachovala identické chutě a vůně i přesto, že se přizpůsobila evropským jazykům. I tak si na ni dejte pozor. „Když vám číšník nebo přímo kuchař v restauraci řekne, že jídlo je opravdu ostré, je velká šance, že pro vás jako pro Evropana bude skoro až nepoživatelné,“ shoduje se redaktorka s indickými kuchaři. Indové totiž snesou mnohem ostřejší pokrmy než my. Doma si proto pálivost upravte podle svého a s chilli papričkami zacházejte opatrně.

Malá lekce indické kuchyně vás čeká v listopadovém Apetitu. Přesvědčí vás, jak svůdná, divoká a pestrá umí Indie na talíři být.






REKLAMA

Přidat komentář