Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Sbírka na masnu v Sasově

Sbírka na masnu v Sasově

Postrádáte na trhu uzeniny z Biofarmy Sasov? Pokud se vám po nich stýská, můžete přispět na stavbu malé faremní masné výrobny, kde se budou zase vyrábět, a pak si to vybrat v naturáliích.
23. 3. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Komunitou podporované zemědělství je model, který se osvědčil v zahraničí. Biofarma Sasov je jednou z prvních, která ho zkouší u nás. Velcí uzenáři postupně vypověděli sasovské farmě smlouvy, a tak z trhu zmizely produkty, jako je oblíbený biouherák, biošunka, paštiky, škvařené sádlo i uzené maso. Z ankety na webu farmy ale vyplynulo, že by zákazníci a příznivci byli ochotni přispět na stavbu masné biovýrobny, kde by si farma vyráběla masné výrobky sama a pravidelně. Vloženou investici by lidé dostali postupně zpět ve formě produktů. Proto se Josef Sklenář, majitel sasovské biofarmy, rozhodl uplatnit tento – v České republice zatím nevyzkoušený – model.

Sbírka na pašíky


Na stavbu nové masny jsou potřeba cca dva miliony korun. „Chceme minimalizovat celkové náklady, aby výrobky byly dostupné, proto upravíme méně využívané prostory našich biojatek a přidáme jen malou přístavbu,“ říká Josef Sklenář. „Do této chvíle máme přislíbenou již více než polovinu částky, a to zatím pouze z okruhu našich zákazníků, partnerů či zaměstnanců,“ doplňuje ho Jiří Pykal, další pracovník farmy. Nyní již existuje bankovní účet, kam zájemci mohou peníze poslat. Účet bude otevřen do dosažení cílové částky, nejpozději do konce dubna. Pokud se potřebný obnos peněz nesejde, jednotlivé příspěvky se budou rozesílat zpátky. My ale věříme, že v Sasově už brzy zavoní jitrnice či jelítka z vlastní výrobny!

Připravila Šárka Hamanová
REKLAMA

Přidat komentář