Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6 potravin, které jíst během dne pro zvýšení aktivity

miska s acai kaší
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pochutnáte si, a ještě dostanete to správné nakopnutí pro zbytek dne. Tady je výběr šesti potravin, které vám dodají pořádnou porci energie.

1. Vlašské ořechy

Vlašské ořechy jsou jedním z nejlepších zdrojů rostlinných bílkovin. Díky vyšší koncentraci omega-3 nenasycených mastných kyselin jsou doslova výživou pro mozek. Hrst vlašských ořechů dodá každý den vašemu tělu vlákninu, vápník a další základní živiny, které jsou důležité pro správné fungování organismu a obnovu energie.

2. Čočka

Čočka a další luštěniny by měly tvořit součást vaší každodenní stravy. Jsou bohaté na aminokyseliny, rostlinné bílkoviny, minerály a vitaminy. Pokud nevíte, jak je zařadit do svého jídelníčku, zkuste si luštěniny občas dát jako přílohu místo rýže. Červená čočka je snadno stravitelná a rychle uvařená. Báječně zahustí zeleninové polévky. Díky obsahu vlákniny čočka zasytí. Dopřejte si k obědu energetickou vzpruhu.

3. Tmavá čokoláda

Důkaz, že zdroj energie nemusí být bez chuti. Čokoláda je prostě nejvíc v jakékoli podobě! Přednost dávejte hořké, ve které najdete více kakaa a méně cukru. Udržuje vaše tělo pozorné, díky obsahu kofeinu stimuluje.

Náš tip: Nedáme dopustit na čokoládu z nepraženého kakaa od české firmy Lifefood. Je slazená jen sirupem z agáve, neobsahuje mléko a díky šetrné úpravě si zachovává všechny důležité minerály a antioxidanty.

4. Rýže

Milují ji i sportovci. Rýže je zdrojem sacharidů, jež se dobře tráví a tělo z nich získává energii, která jde rovnou do svalů. Dejte si rýži v podobě suši. S kousky ryb, které mají mastnější maso, jako třeba losos, má hodně omega-3 nenasycených mastných kyselin, které podporují výkon. Řasa nori, ve které je suši často zabaleno, obsahuje řadu minerálů a je bohatá na vitaminy.

5. Kokosová voda

Kokosová voda patří k cenným zdrojům energie, působí jako přírodní energetický nápoj. Je plná důležitých vitaminů a minerálních látek, k nejvýznamnějším patří draslík. Urychluje metabolické procesy a tělu dodává rychle a zdravě energii. Kokosová voda má nízký obsah cukru, tuku i sodíku.

Náš tip: Pure Coco, novinka na trhu od české firmy se stoprocentním obsahem kokosové vody bez přidaných cukrů, sladidel, barviv a dalších zbytečných látek.

6. Vejce

Jeden z podceňovaných zdrojů energie. Vejce jsou bohaté na bílkoviny, aminokyseliny a omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které jsou životně důležité pro růst svalů, silný imunitní systém a rovnováhu tekutin v organismu. Zařaďte vejce do svého jídelníčku několikrát týdně – obsahují klíčové živiny, které jsou důležité pro vaše tělo.

Jakým jídlem si doplňujete energii vy? Napište nám na Facebooku.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč