Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Učíme se od mistra: Svatomartinská husa

Učíme se od mistra: Svatomartinská husa

Šéfkuchař Radek Kašpárek z Ola Kala Bistra vás krok za krokem naučí vykostit husu a připravit z ní skvělou roládu. Dejte si na sv. Martina pečínku trochu jinak!
21. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Máte rádi pečenou husu? Zkuste ji tentokrát zabalit jako roládu – mile vás překvapí. Kupované husy už nejsou tak tučné jako kdysi, takže prsa v roládě zůstanou šťavnatější než při pečení v celku. Navíc odpadne problém s porcováním a obíráním kostí. Jestli si ale husí hody bez okusování kostí neumíte představit, stehna upečte zvlášť. Šéfkuchař Radek Kašpárek nás přesvědčil, že vykostit husu je hračka. Podle jeho podrobného návodu a triků to hravě zvládnete i vy!



Triky šéfkuchaře


Den předem husu nasolte a hrubší sůl vmasírujte do kůže a masa, aby byla křehčí. Pečte ji při nižší teplotě, a jestli nemáte čas, klidně ji předpečte den předem a pak jen dopečte. Za ochutnání stojí i kedlubnové zelí, které si lze také připravit dopředu, a tvarohové šišky. Celý recept najdete v listopadovém Apetitu.

Tip redakce


Další lahůdky české, a především francouzské kuchyně od Radka Kašpárka můžete ochutnat v Ola Kala Bistru na pražských Vinohradech anebo se přihlaste na kurz vaření ve škole vaření Ola Kala. Obojí vřele doporučujeme!


REKLAMA

Přidat komentář