Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

5 míst, kam v Praze na snídani

První jídlo dne může být skvělý zážitek. Kam pro ně?
15. 10. 2014 | Autor: Jana Kopřivová

Přiznám se, nejsem zrovna ranní ptáče, ale pokud si mám vybrat, setkávám se s přáteli raději ráno než večer. Problém je však kde. Mám jen několik základních požadavků, a přitom se zdá, že jsou nesplnitelné: dobře připravená káva, zajímavější nabídka než toust se sýrem a kečupem a otvíračka od osmi. Která místa toto splňují?

EMA espresso bar

Sázka na jistotu, která letos získala nejvyšší ocenění Czech Bar Awards v kategorii Nejlepší café bar/kavárna. Naše nejmilejší snídaňové menu se skládá z cappuccina, kukuřičného toustu s portobellem a sýrem haloumi a neodolatelné kynuté buchty s tvarohem. Kávu tady umí skvělou, zdarma nalijí vodu a k tomu přidají naprosto bezchybný servis a pozornou péči

O’Papa

V bistru v centru Prahy jsou tak pilní, že začínají už v sedm ráno. Nabídnou čerstvé pečivo upečené ve vlastní pekárně a suroviny od českých farmářů a producentů, za které by dali ruku do ohně. Ryby jsou vždy čerstvé, podomácku marinované. Co ochutnat? Kterýkoli ze sendvičů a freshe a smoothies z čerstvého ovoce. Káva nás příliš nenadchla.

I need coffee

Precizně připravená káva, skvělé plněné sendviče a především neodolatelné sladkosti od Chez Lucie. Tohle místo sklízí samé pochvaly.  A pokud nebudete chtít nasát atmosféru a posedět v ne příliš velkém podniku, vezměte si kávu s sebou a dejte si ji na čerstvém vzduchu třeba na náplavce u Vltavy.

Marthy’s Kitchen

Martin vaří po svém a vaří dobře. Kvalitní suroviny kuchař nekazí zbytečně složitými úpravami ani aditivy. Vybírat můžete ze slaných a sladkých snídaní, což může být pro neprobuzený mozek pořádný oříšek. Čerstvé menu, domácí pečivo, lahodné koláče a interiér evokující ležérnost francouzského venkova – tady vás naučí snídat s láskou.

Monolok

Zajímavý interiér, skvělá poloha v centru Královských Vinohrad. K snídani doporučujeme cappuccino a vaječnou omeletu s čedarem a pečenými rajčaty. Místo kupovaných baget bychom ocenili domácí kváskový chleba, i tak nás ale toto jídlo baví. Nezklamou vás ani domácí dorty a koláče. Jediný zápor této kavárny vidíme ve značně nevyvážených výkonech obsluhy. Když ale natrefíte na tu správnou, zážitek je jedinečný. 

Kam chodíte během pracovního týdne v Praze na snídani vy? Poraďte nám, kde si pochutnáme a začneme skvělý den.  

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mě by spíš zajímalo kam v Českých Budějovicích na oběd

Přidat komentář