Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Kocovina? Ne, děkuji

Kocovina? Ne, děkuji

Možná že ještě máte stále v paměti třeštící hlavu a žaludek na vodě po posledním večírku. Takhle už nikdy nechcete dopadnout. Pokud se budete řídit našimi radami, tak se podobným stavům vyhnete.
13. 3. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Až budete na baru přemýšlet, co si objednáte, je dobré vědět, že už samotný výběrem drinku můžete ovlivnit, jak bude vaše kocovina vypadat. Ty nejhorší následky má podle výzkumů popíjení brandy. Za ní následují červené víno, rum, whisky, bílé víno a gin.  Pokud si dopřejete teplé alkoholické nápoje  jako grog či svařák a sladké drinky jako bowli, měli byste vědět, že alkohol z nich se vám snáze vstřebá do krve.

Věrnost se počítá – a to i při konzumaci alkoholických nápojů. Pokud se budete držet jednoho typu drinku, vyhnete se nejhoršímu. A jestliže navíc budete každou sklenku alkoholu prokládat sklenicí vody, zabráníte dehydrataci.

Pokud se chystáte na večírek a nechcete, aby se o vašich alkoholických extempore ještě dlouho mluvilo, raději zapomeňte na všechny diety. Jídla bohatá na bílkoviny a tuky vydrží v žaludku déle a zabrání snadnému vstřebávání alkoholu. I v průběhu večírku si raději dopřejte slané tyčinky, oříšky, chipsy či olivy.

Poslední drink si dejte doma. Těsně před spaním vypijte půl litru minerálky anebo, v lepším případě, mix vápníku a hořčíku, kterým obnovíte zásoby stopových prvků v těle. Pokud si navíc před spaním dopřejete chleba s medem (obsahuje fruktózu) zabráníte odbourávání alkoholu a uvidíte, že následky kocoviny nebudou tak děsivé.

REKLAMA

Přidat komentář