Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jídlem proti migréně

Jídlem proti migréně

S migrénou se v průběhu života setká téměř devadesát procent populace, častěji ale nepříjemné záchvaty bolestí hlavy postihují ženy než muže (v poměru tři ku jedné). Pokud trpíte na migrény, moc dobře víte, že vás silné bolesti dokážou na několik hodin vyřadit z pracovní činnosti a nezřídka jsou doprovázeny i nechutenstvím či zvracením. Pokud nechcete trávit další den s platíčkem brufenů v zatemněné a odhlučněné místnosti, zamyslete se nad svým jídelníčkem. To, co jíte, má totiž na migrénu nezanedbatelný vliv.
8. 4. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Přestože lékaři dodnes tápou, proč vlastně lidé migrénou trpí, je známé, že existuje řada spouštěčů. Kromě stresu je to především celá řada potravin. Lidé trpící migrénou se shodují, že mezi její časté spouštěče patří především aromatické zrající sýry. Dalšími nebezpečnými potravinami jsou čokoláda, citrusy, avokádo, banány, rajčata a nakládaná zelenina. Pozor byste si měli dát i na obiloviny a potraviny obsahující glutamát sodný. Pokud skutečně podezříváte některé potraviny ze spouštění záchvatů, raději je ze svého jídelníčku vynechte.

Seznam doporučených potravin je bohužel kratší. Proti migréně pomáhají mandle, petržel, česnek, ananas a třešně. Až vás chytne záchvat migrény, mohla by vám aspoň trošku pomoci například tato rychlá bublanina. Od bolesti vám také uleví mnohé bylinky – jinan dvoulaločný, kozlík lékařský, zázvor, rozmarýn a heřmánek. Doporučuje se i pupalkový olej, který má protizánětlivé účinky.

REKLAMA

Přidat komentář