Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Krásná uvnitř i navenek: pomeranč

Krásná uvnitř i navenek: pomeranč

Pomeranče jsou k dostání po celý rok a málokdo je proto vnímá jako exotické ovoce. Vybírat si můžete z dvou set druhů, od světle žlutých po temně rudé. Čerstvé plody jsou skvělým zdrojem vitaminu C, a proto by rozhodně měly být součástí vaší lékárničky, až udeří chřipkové období. Pomeranče byste ale měli jíst i z mnoha dalších důvodů – obsahují pektiny, které podporují zažívání a snižují hladinu cholesterolu. Navíc dokážou vzpružit organismus, zlepšit výkonnost a soustředění.
1. 5. 2009 | Autor: redakce Apetitu

V Čechách se pomeranče většinou konzumují syrové nebo ve formě marmelády, velmi oblíbený je i pomerančový džus. Zkuste si ale tuto vitaminovou bombu dopřát trošku jinak, třeba ve formě lahodného sorbetu.

Výtažky z pomeranče se často přidávají do krémů a pleťových masek – vitamin C totiž pomáhá vytvářet kolagen, který tvoří základ zdravé pokožky, není ale nadto připravit si léčivou kosmetiku doma. Pokud jste však alergičtí na citrusy, raději vyzkoušejte masku z jiné části našeho seriálu.

Maska proti vráskám: Dvě lžíce pomerančové šťávy smíchejte se dvěma lžícemi medu, rozetřete na tvář a nechte deset minut působit.

Maska pro mastnou pleť: Šťávu z jednoho pomeranče smíchejte se čtyřmi lžícemi tvarohu, a poté naneste na tvář. Nechte působit deset minut.

Maska pro unavenou pleť: Šťávu z jednoho pomeranče smíchejte s dvěma lžícemi tvarohu a jedním ušlehaným bílkem. Směs naneste na tvář a nechte patnáct minut působit.

REKLAMA

Přidat komentář