Potvrdilo se pravidlo, že Prague Food Festival je nejen o ochutnávání, ale i o strategickém plánování. Matadoři už umějí vysledovat, kdy přijít, do jaké fronty si stoupnut a co ochutnat. Amatéři často splakali nad vejdělkem – třeba po ústřicích se doslova zaprášilo. V nabídce je měl stánek Nowaco, za 1 Grand byly za hubičku, a tak kolem čtvrté už námořníci jen vrtěli hlavou a opakovali: „Nemáme, a mít už nebudeme.“ Podobně na tom byla i restaurace La Provence, která je spolu s mušlemi a krevetami nabízela jako předkrm. Ústřice zkrátka došly takovým způsobem, že v La Provence na ně málem vypsali odměnu. „Voucher na večeři za 100 ústřic,“ zaznělo ze stánku.
Počasí dalo festivalu opravdu na frak. Po pátečním boji s deštěm nikdo nepočítal se sobotním návalem labužníků. Restaurace tak už v sobotu odpoledne začaly čerpat z nedělních zásob. V neděli pak povolávaly do zbraně všechny kuchaře, aby bylo odpoledne vůbec co servírovat. Plány ochutnávek tak vzaly za své, místo variace mořských plodů (které zmizely jak pára nad hrncem) se servírovala výborná foïe gras, místo jehněčího hovězí, místo z porcelánu se jedlo z plastu… Ani tak se ale nikdo nevzdával, kuchaři bojovali statečně až do konce a návštěvníci byli rádi, že je stále na čem si smlsnout.
Fotografie z Prague Food Festivalu si můžete prohlédnout na naší speciální příloze.