Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kam zajít na výborné koláče

Koláč ke snídani, koláč po obědě, koláč ke kávě, koláč kulatý, koláč na plech, prostě a jednoduše koláč je klasika, která vždy zahřeje u srdce. Kdo by nemiloval koláče a kdo by neměl krásné vzpomínky na ten jeden vynikající, bezkonkurenční od babičky nebo od maminky. My si pro vás připravili pár míst, kde si na tomto zdánlivě obyčejném pokrmu pochutnáte, aniž byste museli trávit hodiny u trouby.
17. 7. 2020 | Autor: Tereza Mašková

Koláče jako od babičky

Abychom parafrázovali slavné rčení – všechny cesty vedou... za skvělým koláčem! Ovšem sami jistě víte, že tak jednoduché to není. Po které cestě se vydat, aby vám odměnou bylo nadýchané těsto s bohatou náplní a křupavou drobenkou? Máme pro vás pár tipů na místa, kde pečou poctivě a z kvalitních surovin. Omamná sladká vůně linoucí se z pekárny vám jistě bude dobrou nápovědou.

Koláčové království

Jméno podniku, který se nachází v ulici Táborská v pražských Nuslích, mluví za vše. Jejich heslo je „Koláče jako od maminky“ a tomu se opravdu nedá odolat. Najdete zde široký výběr s láskou upečených domácích koláčů. Každý den mají okolo patnácti druhů. A aby toho nebylo málo, tak si tu můžete koupit i další dezerty a sušenky. Vše, co je zde k mání, je připravováno ručně dle vlastních receptur a přímo na prodejně. Navíc jsou koláče plné kvalitního másla, vajíček a mouky. Můžete ochutnat například vynikající makový, tvarohový s mandlemi nebo staročeský medový perník. Doporučujeme se podívat i na speciality měsíce, jako je borůvkový koláč s ricottou a mandlovou drobenkou, který si můžete vychutnat do konce července. 

Chleba & Máslo

Malá pekárnička se nachází v ulici Jana Zajíce v pražské Bubenči. Nabízí výborné pečivo, které můžete znát z nedaleké sesterské kavárny The Farm. Koláče mají klasické kulaté, přesně do ruky, s mákem, tvarohem, ovocem a povidly. Pochutnáte si zde i na velkých krájených koláčích. Ideální svačinka na cestu, když se člověk pohybuje v okolí Letné. Poměrně často mění nabídku, takže se vždy můžete nechat překvapit. Veškeré pečivo je vyráběno ručně a rozhodně se nejedná o žádnou velkovýrobnu, takže každý kousek je originál. Kromě na jazyku se rozplývajících koláčů si tady můžete koupit výborné bagety, loupáky, housky a jeden z nejkřupavějších kváskových chlebů v Praze.

Bakeshop

Velmi známá a oblíbená pekárna v centru Prahy se nachází v Kozí ulici. Najdete tu všechno, nač jen pomyslíte. Pekárna nabízí nespočet zákusků, dorty pro každou příležitost, quiche, sendviče, polévky, výbornou kávu, osvěžující limonády a samozřejmě i všemi milované koláče. Není divu, že je zde skoro vždy plno. Všechny druhy koláčů mají po kousku, mini, baby, standardní a XL. Vyhlášený jablečný, hvězdný čokoládový, citrónový nebo linecký – všechny chutnají naprosto božsky. Za zmínku stojí také jejich, jak sami tvrdí, „nejlepší mrkvový dort světa“. Nebudete zklamaní ani z velké nabídky chlebů, baget a slaného pečiva. Takže na kávu a něco sladkého vyrazte do Bakeshopu. 

Cukrářství Martinák

Půvabná cukrárna v centru Brna leží ve Veverčí ulici. Okamžitě po otevření  se stala hitem hned po otevření. Není se čemu divit, protože všechny zákusky, dorty a koláče jsou dělané z kvalitních surovin a s láskou. Pan Martinák si moc dobře uvědomuje, že tuk je nositelem chuti, a proto používá kvalitní máslo (84 %), smetanu (35 %), čokoládu a oříšky. Všechny tradiční zákusky vyrábí podle prvorepublikových receptů, ale nebojí se ani zaexperimentovat. Višňový koláč s drobenkou je vynikající a rybízový má perfektní poměr sladké chuti a kyselosti. Odejít odtud bez ochutnání ovocného košíčku považujeme za hřích.

Café La Fée

Tahle krásná kavárna se nachází v ulici Ostružnická v Olomouci, ale jakmile vejdete, tak si budete připadat jako ve Francii. Můžete si zde pochutnat na sladkých i slaných palačinkách, výborných dortech a samozřejmě i koláčích. Skvělý je například ten citrónový. Mají moc pěknou zahrádku, na které ani v letních měsících není šílené horko. Velmi často pořádají víkendové brunche, které se vyplatí navštívit, protože jejich vejce Benedikt jsou výborným startem dne.
 

Zadělejte těsto a pusťte se do pečení!

A pokud se vám přece jenom chce pustit do práce s těstem, vyndejte z lednice máslo a vejce z lednice, a zatímco budete čekat, než se ohřejí na pokojovou teplotu, můžete si vybrat recept. Máme pro vás celou řadu osvědčených tipů!

Nejlepší ovocné koláče sezony

Kdo by nemiloval ovocné koláče? Každý rok se těšíme na léto, kdy budeme moci péct z malin, meruněk, třešní, ostružin...

Související

Kynuté koláče

Takhle vypadají opravdové poklady. Exkluzivně jsme získali generacemi prověřené recepty na nejslavnější české a...

Borůvkové koláče

Horké rumové máslo a vtipné mandlové zdobení udělají ze skvělých koláčů božské – ochutnejte!...
REKLAMA

Přidat komentář