Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Na návštěvě u sommeliera

Jak vybrat to pravé víno? Pro někoho pomalu nadlidský úkol, pro někoho naopak zcela jednoduchá záležitost. Sommelier Milan Juřica nás pozval na návštěvu a podělil se s námi o své tipy na ta zajímavá a neopomenutelná vína z nabídky Marks & Spencer. Teď už si při výběru vína vždy budete vědět rady.
20. 10. 2020 | Autor: Komerční prezentace

Marks & Spencer je přední britský maloobchodní prodejce. Potraviny a oblečení nabízí v obchodech po celém světě a online. Díky inovacím, kvalitě a nabízenému sortimentu zákazníci ví, že v M&S nakoupí jídlo pro každou příležitost - ať již se jedná o zdravé suroviny na vaření, kvalitní vína lahodné pokrmy z celého světa anebo o pohodlné jídlo na cesty. 

Vína M&S CLASSICS

Vinotéka Marks & Spencer je neustálým zdrojem nových druhů vín z celého světa. Za její úctyhodnou nabídkou stojí tým profesionálních vinařů a zkušených sommeliérů, kteří úzce spolupracují s desítkami vinic po celém světě. Nejnovějším výsledkem neúnavné mise vinařů Marks & Spencer je exkluzivní řada vín M&S CLASSICS, kterou tvoří ty nejpopulárnější odrůdy vinné révy současnosti. Najdete mezi nimi například svěží a ovocné Côtes de Provence rosé z jihu Francie, lahodné, ovocné, vybalancované víno Pinot Grigio ze severu Itálie anebo třeba rafinovanou, komplexní a v dubových sudech vyzrálou Rioju ze Španělska a mnoho dalších kvalitních vín.

Základ řady M&S Classic je postaven na 18 druzích vína převážně z tradičních regionů Evropy. Ještě letos se milovníci vína mohou těšit na dalších 16 lahví, které představí to aktuálně nejlepší z Nového světa – tedy z Austrálie, Nového Zélandu, Jižní Afriky, Spojených států amerických či Jižní Ameriky.

Edice vín THIS IS

Vybrat si to pravé víno může bý velmi snadné. Tým expertů z Marks & Spencer připravil nejkvalitnější bílá a červená vína oblíbených odrůd z proslulých vinic světa a označil je jednoduchými barevnými etiketami se stručným popisem pro co nejsnadnější výběr. Nová edice vín potěší všechny, kteří se potřebují rychle zorientovat v charakteristice a chuti lahodných hroznů.

Pár rad pro snadnější výběr vína

Jestliže tápete při výběru neznámého vína, přečtěte si pozorně etiketu a hledejte chutě, o kterých víte, že je máte rádi. Pokud vám například chutnají třešně, zvolte třeba M&S CLASSICS Bourgogne Pinot Noir, které je chutí zralých třešní nabité. Při vybírání lahve k určitému pokrmu se zaměřte na chuť, která v  pokrmu převažuje – např. krémový, výrazněji slaný, dokysela. Slané jídlo dává vyniknout ovocným tónům ve víně a snižuje hořkost, zatímco kyselejší nebo krémový recept vyváží víno, které má vysokou kyselost. Právě proto se bude Chardonnay, které zrálo v dubovém sudu, se výborněhodí především ke kuřecímu masu, lososu či dalším rybám i bohatým, krémovým polévkám. Jste-li stále na vážkách, sáhněte po vínu ze stejného regionu, jako je vaše večeře. Není náhoda, že francouzské sýry si skvěle sednou s lahví vína ze stejné oblasti – tato vína byla po staletí upravována a vylepšována, aby vytvořila perfektní spojení s místní kuchyní. A nezapomeňte jednou za čas sáhnout po něčem novém, abyste si neustále rozšiřovali svou paletu. Pokud například vždy trváte na bílém, vyzkoušejte příště nějaké bílé šumivé, poté rosé a o něco později lehčí červené. 

V následujícím videu se s vámi sommelier Milan Juřica podělí o své tipy na skvělá vína. 
 

Sommelier: Milan Juřica
Redaktorka: Darina Sieglová
Video: JÄGR Production
 

Marks & Spencer výběr Milana Juřici:

  • Cava Brut, M&S , Španělsko
  • Bourgogne Chardonnay, M&S Classics , Francie, 2018
  • GAVI, M&S Classics, DOCG, Itálie, 2019
  • Rioja Reserva, Lomas Del Marqués, M&S Classics, DOC, Španělsko, 2014
  • Cabernet Sauvignon, Burra Brook, Austrálie, 2019
  • Messapi Aglianico del Vulture, Itálie, DOC, 2017
 

MILAN JUŘICA (32 let) je sommeliér, food bloger (FoodMillBlog), DJ, milovník umění, dobrého vína a jídla. Vystudoval dějiny umění, ale vítr ho vtáhl do gastronomie. Jeho oblíbená země je Itálie, k níž má vztah hlavně skrze jídlo, víno a architekturu a historii.Baví ho kombinovat chutě jídla a párovat je s víny stejně jako mixovat tracky (skladby) do sebe, vždycky jde totiž o to, jak to celé chutná nebo jak výsledný hudební mix zní. Jako profesionál nikdy nevařil, ale byl vždy tam, kde se dobře vařilo, měl otevřené oči, a to už odmala, proto jeho pracovní praxe je víc než pozoruhodná. Co mu zatím uniká, je sladké pečení, ale i na to prý možná jednou dojde, kdo ví…Miluje pražené mandle a pistácie a zbožňuje červené víno. Každý z jeho receptů je kombinace dosavadních kuchařských zkušeností s přidaným osobním experimentem.

Přidat komentář