Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Soutěžte o nejlepší valašský recept! Zn. Bylinky v hlavní roli

Olizují se po vašem jídle všichni až za ušima? Potvrďte si status dobrého kuchaře či kuchařky a zapojte se do soutěže o nejlepší valašský recept s bylinkami. Ve hře jsou výhry pro gurmány.
14. 8. 2014 | Autor: Nikita Rybová

Spa hotel Lanterna Velké Karlovice opět pořádá soutěž o nejlepší valašský recept. Hlavním tématem jsou bylinky. „Uvítáme recepty na jakékoli krajové speciality, v nichž hrají hlavní či podstatnou roli bylinky, a to v pravém i přeneseném slova smyslu. Máme na mysli veškeré byliny či jiné rostlinné suroviny, které lze běžně vypěstovat doma či na zahrádce – od různých druhů koření až třeba po špenát, ale také rostliny, které můžete volně natrhat na našich lukách, třeba kopřivy či medvědí česnek. Konkrétně tyto dvě suroviny v poslední době stále častěji využíváme i v naší hotelové kuchyni, protože pokrmům dodávají zajímavou chuť a přitom patří k našemu regionu. Rádi díky soutěži načerpáme i nové nápady,“ uvedl Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna. 

Pokud vás soutěž zaujala stejně jako nás, svůj soutěžní recept odešlete nejpozději 15. srpna na recept@valachy.cz. Vítězné recepty budou ohlášeny na začátku října na Karlovském gastrofestivalu. Jejich autoři budou oceněni výhrami pro labužníky a pomocníky do kuchyně. Více info najdete na stránkách hotelu.

Zaostřeno na valašskou kuchyni

Soutěž o nejlepší valašský recept se letos koná počtvrté. Minulé ročníky se soustředily hlavně na maso, jednou to bylo králičí, podruhé zas jehněčí. Letošní ročník si pro sebe získaly bylinky. Na první pohled se může zdát, že tentokrát byla účastníkům vybrána jednodušší cesta, opak je ale pravdou. Téma bylinek je sice velmi variabilní, můžete z nich připravit předkrm, polévku, hlavní jídlo s masem i bez, dezert a nebo i nápoj, ale právě tato variabilita dělá letošní soutěž těžší. 

Radíme: držte se klasických souher chutí, ale nebojte se experimentovat. Použijte dostatek surovin, ale pokrm nepřekombinujte. Používejte přírodní suroviny, žádné dochucovací prostředky. Nakonec nezapomeňte přidat kousek sami sebe. Mrkněte níže na seznam receptů k inspiraci. A pak napište na náš Facebook, jestli to vyšlo, nebo ne. Hodně štěstí!

Bylinková inspirace od nás:

 

REKLAMA

Přidat komentář