Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Testovali jsme za vás: Vestavná trouba AEG se SteamBake

AD
Testovali jsme za vás: Vestavná trouba AEG se SteamBake
sdílet:
Kuchyň bez trouby si dnes už neumíme představit, zvládnete v ní vše od předkrmu přes vývary až po dezert. Moderní trouby toho umí opravdu hodně – jak v našem testu obstála trouba AEG? Otestovali jsme všechny funkce, které vám v kuchyni obrovsky usnadní práci a které by vaše budoucí nová trouba mohla (a podle nás i měla) mít.

Testovali jsme vestavnou troubu AEG s parní funkcí SteamBake 

Trouba AEG BPK556320MCo to je:

Trouba AEG BPK556320M s mnoha šikovnými funkcemi. Díky SteamBake vytvoříte dostatek páry na začátku pečení, kterou využijete při přípravě chleba i dezertů. SteamBake ovšem není omezena pouze na pečení pečiva. Vychutnejte si báječné lasagne, ryby, ale třeba i šťavnaté pečené kuře. Pyrolytické čištění se zase postará o to, že nebudete muset troubu drhnout, a teplotní sonda vám pomůže nejen k dokonale upečenému masu, ale využijete ji i na pečení chleba.

Technické parametry

Trouba má objem 71 litrů, o teplotu uvnitř se stará ventilátor + kruhové topné těleso, o čistotu pyrolýza. Můžete v ní péct až ve 3 úrovních najednou, má teplotní sondu a spoustu funkcí: spodní ohřev, tradiční pečení, rozmrazování, rychlé zahřátí, gril, pečení pizzy, vlhké horkovzdušné pečení, pravé horkovzdušné pečení, pravé horkovzdušné pečení PLUS a turbo gril.

Co ještě umí? 

Umí vás přivolat akustickým signálem a sama se vypnout. Má minutku, funkci odloženého čištění, prověření výsledku, čas vaření s odhadem konce, elektronický zámek dveří a spoustu dalších benefitů.

Teplotní sondaJak jsme troubu testovali?

V prvé řadě jsme museli vyzkoušet pečení s párou. Trouba umí tzv. připařovat, tedy dělá sofistikovaně to, co dělávaly naše babičky, když při pečení dávaly na dno trouby rendlíček s vodou. Na dno trouby nalijete 100 ml vody, zapnete funkci horkovzdušné pečení PLUS, nastavíte teplotu a zmáčknete tlačítko SteamBake. Trouba se začne předehřívat a vytvářet vlhké prostředí. Když je předehřátá, upozorní vás zvukovým signálem, že je čas vložit pokrm. My jsme tuto funkci otestovali na chlebu, který na začátku pečení zapařit potřebuje. Díky páře na začátku pečení zůstane těsto na povrchu vlhké a měkké a ještě více nakyne, takže výsledné pečivo je nadýchané a kypré. Na povrchu se při pečení vytvoří zlatavá a křupavá kůrka, zatímco střed zůstane měkký a vláčný. A rovnou jsme vyzkoušeli i teplotní sondu, která je praktická i u chleba, ale hlavně u masa. Sondu je důležité zavést doprostřed pečeného jídla. Troubě pak jen řeknete, kolik stupňů je cílová hodnota, a ona vás signálem upozorní, že je např. maso ve středu propečené přesně tak, jak jste chtěli. Konečně se nám wellington povedl na jedničku s hvězdičkou, aniž bychom museli nervózně postávat u trouby.

Verdikt

Trouba, která posune vaše pečení o úroveň výše – s teplotní sondou budete mít maso vždy na jedničku a pára vám pomůže k dokonalé kůrce i střídě chleba.

  • Plusy: Vestavná trouba, která se umí na začátku pečení zapařit. Skvělá kombinace, když chcete využívat páru, ale nedáte dopustit na čištění pyrolýzou. A opravdu velké plus je teplotní sonda! 
     
  • Minusy: Počítejte s tím, že pokud se voda během pečení neodpaří, je třeba troubu lehce vytřít nebo nechat otevřenou vyschnout.

Cena 

AEG BPK556320M vyjde na 18 490 Kč.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč