Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tipy na víkend: 19.–20. 1.

Co dělat v lednu? Jíst maso, pít víno a koštovat zelí!
17. 1. 2019 | Autor: redakce Apetitu

Pivovarská zabijačka ve stodole

19. 1., 10.00–18.00, Únětice, Únětický pivovar

Jelita, jitrnice, ovar, zabijačkový guláš, tlačenka a prdelačka. Čas vepřových hodů je tu, a třetí lednový víkend se na masopustní dobroty můžete vypravit do středočeských Únětic. V tamním pivovaru pro vás přichystali nefalšovanou zabijačku. Mastné pochoutky spláchněte místním pivem.

Vstup: info na místě

 

Otevřené sklepy aneb kopání písku pro Vídeň

19. 1., 10.00–18.00, Nový Šaldorf, Modré sklepy

Degustaci šaldorfských vín si můžete proložit tvrdou prací: hloubení místních sklepů je dnes už jen recesistickou soutěží, při níž se vykopaný písek váží a vyhrává družstvo s největší hromadou. V minulosti ale kopáním písku, který se vozil do Vídně na stavby, skutečně místní vinné sklepy vznikaly. Hlavním cílem dne ovšem bude prohlídka sklepů a ochutnávání vína. K tomu bude hrát hudba a na závěr proběhne losování degustačních lístků.

Vstup: 300 Kč

 

Košt ovocných pálenek a kysaného zelí

19. 1., 10.00–21.00, Mikulčice, Kulturní dům

V Mikulčicích se budou domácí ovocné pálenky snoubit s domácím kysaným zelím a dobrotami podle starobylých receptů moravských stařenek. Košt zelí začíná už v 10 hodin, pálenky můžete ochutnat od 14.00, v 16.00 proběhne vyhlášení výsledků soutěže a předání cen vítězům. Pokud přinesete do 10.00 vlastní vzorkovou lahev zelí, získáte za každý vzorek volnou vstupenku.

Vstup: info na místě

 

 

REKLAMA

Přidat komentář