Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tipy na víkend 8.–9. 9.: Putování po otevřených Vlachovských a Vrběckých sušírnách, Den otevřených vrátek na permakulturních projektech, Podzimní hrnčířské trhy, Burgerfest, Biodožínky

Na své si tento víkend přijdou vyznavači udržitelného životního stylu, příznivci zážitků s příběhem, fanoušci pálené hlíny i milovníci burgerů.
5. 9. 2018 | Autor: redakce Apetitu

Putování po otevřených Vlachovských a Vrběckých sušírnách

8. 9., 10.00–18.00

Valašské sušené ovoce a speciality z něj můžete okusit při putování po Vlachovských a Vrběckých sušírnách. Turisticko-zážitkový den vás provede oblastí, která proslula svým sušeným ovocem. Památkou na doby, kdy obyvatele kopcovité krajiny živily jejich sady, jsou historické dřevěné sušírny, z nichž několik dosud slouží svému účelu. Jejich majitelé otevřou tuto sobotu tyto technické památky veřejnosti. Těšit se můžete i na vyprávění historek ze života místních obyvatel, ukázku pěstování jedlých květů i s ochutnávkou. Cestou se můžete stavit na Farmě Vrbětice, kde ochutnáte ovčí steak, prohlédnout si vlachovskou pálenici, kde se podívate do výroby, nebo navštívit Bednářství Fryzelka, kde pro vás kromě ukázky tradičního řemesla přichystali i kotlíkový guláš, víno a slivovici.

Vstup: info na místě

 

Den otevřených vrátek na permakulturních projektech

8. 9., od 10.00, po celé ČR

Zajímá-li vás šetrné pěstování bylin, užitkových i okrasných rostlin a chtěli byste se do něj pustit na vlastní zahradě, můžete se inspirovat u těch, kteří už permakulturu založenou mají. Po celé České republice otevřou své sady a zahrady návštěvníkům, v některých z nich bude přichystáno malé pohoštění, jinde si můžete vyzkoušet zahradničení v praxi.

Vstup: info o otevřených zahradách na https://www.permakulturacs.cz/event/694/navstevni-den-na-permakulturnich-projektech, nutná rezervace

 

Podzimní hrnčířské trhy

8. 9.–9. 9., sobota 8.00–18.00, neděle 9.00–17.00, Beroun, Husovo náměstí

Tradiční českou kuchyni, jako pečené selátko, klobásky nebo moravské uzené, i středomořské speciality nebo indické či mexické dobroty můžete ochutnat na XXII. Hrnčířských trzích v Berouně. Zapít vše můžete pivem z pivovaru Berounský medvěd. Pokud holdujete zdravé stravě, připraveny budou i stánky s makrobiotickým občerstvením a čerstvou šťávou z ovoce. Ale hlavně si mezi nepřebernou nabídkou keramiky můžete vybrat spoustu krásného nádobí do kuchyně i na stůl.

Vstup: zdarma

 

Burgerfest

8. 9.–9. 9., sobota 10.00–22.00, neděle 10.00–20.00, Praha, Výstaviště

Grill show v podání šéfkuchařů z celého světa, hvězdy grilovacích týmů BBQ Pit Boys, spoustu hudby na několika pódiích a dětskou zónu se skákacím hradem najdete na pražském Výstavišti na sedmém ročníku Burgerfestu. Pokud umíte nejlepší burger na světě a chcete se blýsknout, přihlaste se do soutěže amatérských týmů.

Vstup: dvoudenní 100 Kč

 

Biodožínky

9. 9., 10.00–17.00, Nenačovice, areál firmy Country Life

Právě upečené pečivo (včetně bezlepkového) z místní biopekárny nebo čerstvou zeleninu a ovoce, rovněž v biokvalitě, si můžete zakoupit na Biodožínkách ve středočeských Nenačovicích v ekocentru při firmě Country Life. Vyzkoušet si můžete moštování a ochutnat přímo na místě vylisovaný mošt. Ve stáncích najdete spoustu dobrot od malých rodinných firem, a pokud vám leží na srdci osud planety, můžete si vyslechnout několik osvětových přednášek a zhlédnout filmy s ekologickou tematikou. Děti se dozvědí, jak se žije žížalám či jaká pozoruhodná stvoření z hmyzí říše mohou potkat pod vodní hladinou.

Vstup: info na místě

 

REKLAMA

Přidat komentář