Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tipy na víkend: Pop-up Tabule, Růžový máj, Italský festival a Finger Food Festival

A jaké jsou vaše plány na víkend?
16. 5. 2018 | Autor: redakce Apetitu

Pop-up Tabule

19. 5. 2018, 11.00 – 20.00, Prostor nad vinárnou Bokovka, Dlouhá 37, Praha 1

Všichni milovníci osobitých tabulí, u nichž se sejde celá rodina nebo parta přátel, by si neměli nechat ujít unikátní nákupní akci, která proběhne v sobotu 19. 5. od 11.00 do 20.00 v prostorách pražské vinárny Bokovka. V samém srdci historického centra bude na návštěvníky čekat opravdu velký výběr váz, sklenic na víno, talířů, mís na polévku, svícnů, konvic a mnoho dalšího. Na své si přijdou jak milovníci barev, tak i vyznavači klasiky. Každý kus byl vybrán pečlivě a s láskou a ceny za tyto poklady začínají už například na 60 Kč za štamprli!

Nebudou chybět ani ručně šité lněné ubrusy i prostírání v přírodních odstínech i jemných pastelových barvách, které jsou jako stvořené pro fotky na sociální sítě. Široký sortiment ještě doplní ručně vyráběné vonné svíčky ze 100% přírodních ingrediencí. TABULE jednoduše nabídne vše pro vytvoření dokonalé atmosféry! Nakupování si návštěvníci budou také moci zpříjemnit sklenkou kvalitního vína nebo si dát něco malého k jídlu – to vše na arkádovém ochozu s nezaměnitelným kouzlem.

Nově se pop-upu se zúčastní také květinářství Provoní, které celou akci nejen zkrášlí svými úchvatnými kyticemi, jež budou ke koupi, ale také plánují dva workshopy, kde si budou moct zájemci či zájemkyně uvázat kytici vlastní. Workshopy budou dva, první od 15.00 a druhý od 17.00, a kapacita bude vždy 6 lidí. Cena je 600 Kč a v případě zájmu je třeba si místo zamluvit na e-mailové adrese kvitko@provoni.cz.

Filozofie TABULE se vyznačuje vírou v to, že vesmír netvoří jenom atomy, ale i drobné příběhy. A právě příběhy TABULE miluje. Předměty z její nabídky už většinou patřily do jiných životů, teď by ale byly rády součástí dalšího domova. Zboží je opravdu jedinečné, kvalitní, nezřídka ruční výroby. Dá se kombinovat mezi sebou, ale i s předměty, které už interiér bytů či domů utváří.

Vstup: zdarma

Růžový máj

19. 5. 2018, 10.00 – 21.00, pražská náplavka, Rašínovo nábřeží

Celkem 55 stánků, 32 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, bohatý doprovodný program – po dlouhé zimě přichází sezona osvěžujících, lehkých a ovocitých růžových vín. Ty nejlepší budou moci ochutnat návštěvníci festivalu Růžový máj.

Na co se mohou návštěvníci těšit? „Festival bude navazovat na farmářský trh Náplavka, který bude probíhat na Rašínově nábřeží od 8 do 14 hodin. Vína se jako vždy budou degustovat výhradně z festivalových sklenic české výroby. Festival tak chce minimalizovat plastový odpad a je jasné, že ze skla chutná víno mnohem lépe. Vedle stánků nabízejících růžová vína bude na místě jeden stánek s řemeslným pivovarem a stánek malé české podkrkonošské likérky,“ řekl Jiří Sedláček, ředitel festivalu Růžový máj.

V Česku se podle odhadů ročně vypije dvacet litrů vína na osobu, bílé víno je mezi Čechy o něco populárnější. Během teplejších měsíců se ale svěží růžové víno dostává do popředí. „Rosé se vyrábí z modrých hroznů. Během několikahodinového procesu se ze slupek bobulí do vína uvolní jen omezené množství červeného barviva. Suchá a polosuchá růžová vína se podávají vychlazená na 8 až 12 °C. Zpravidla jsou svěží, aromatická, a proto se ideálně hodí ke konzumaci během teplejších měsíců. Moravská a česká růžová vína skvěle doplňují grilované pokrmy, dobře se hodí také k těstovinám, bílému masu, salátům nebo i čerstvému ovoci,“ řekl Vladimír Šabata, majitel a sklepmistr stejnojmenného vinařství z obce Zaječí.

To, k jakým jídlům rosé pasuje, si návštěvníci festivalu budou moci vyzkoušet. Nabídka s vínem se snoubící gastronomie bude opravdu pestrá. Během festivalu bude k dispozici 21 stánků s jídlem. Nebudou chybět grilované ryby a mořské plody, bagetky plněné masem a bylinkami, vegetariánské a veganské speciality, plísňové a zrající sýry, sušené šunky, kachní paštiky a mnoho dalšího.

Vstup: zdarma

Italský Food Truck Festival

18.–20. 5. 2018, Výstaviště Holešovice

Nenechte si ujít první gastro festival svého druhu týkající se fenoménu street food pocházející z různých regionů Itálie s nejlepšími kuchaři! Návštěvníci budou mít možnost ochutnat delikatesy ze všech koutů Itálie, pečlivě vybrané těmi nejlepšími kuchaři, vždy s ohledem na jedinečnost produktu a jeho původu.

Agentura Non Solo Eventi Italia, expert v oblasti pořádání festivalů, zkoumala možnost pořádání tohoto festivalu v jiných evropských metropolích, a pro prezentaci italských delikates ve formě street food vybrala právě Prahu, kosmopolitní město, vždy otevřené novinkám a turistům z celého světa. Především i pro lásku Čechů k italskému jídlu se všemi jeho nezaměnitelnými chutěmi a vůněmi. Více informací a přesný program najdete ZDE.

Vstup: zdarma

Fair Fair Finger food festival 

19.5. 2018, od 11:00, Stromovka, Praha

Finger food, to jsou chlebíčky, tapas, dezerty, ale třeba i pečené makrely nebo sushi. Prostě menší porce jídla, na které nepotřebujete příbor. Ochutnat nejlepší finger food pokrmy budete moci v rámci festivalu Fair Fair, který se letos koná už poosmé. Z důvodu rekonstrukce Tiskárny na Vzduchu, svého domovského místa, se poprvé přesune, i když jen o pár metrů dál v rámci holešovického Výstaviště. Příjemnou atmosféru, rodinné zázemí a doprovodný program, který je pro festival typický, mu ale zůstane. 

Fair Fair je jediný finger food festival v Praze. V tomto ročníku se do něj zapojí dvacítka prodejců. Zatímco někteří jsou s organizátorkami Lucií a Dominikou už od úplného začátku, jiní budou letos vařit na festivalu poprvé. „Chceme zajistit širokou nabídku jídel nejrůznějších chutí, kterou připraví bistra, kavárny, cukrárny, food trucky, gastro projekty, ale i kamenné restaurace. Díky finger food velikostem navíc budete moct ochutnat klidně všechno,“ říká Lucie Kosová. „Nově máme například pečené makrely, španělské tapas, mexické tacos, stálicí jsou burgery, asijské speciality či sushi. Nebudou samozřejmě chybět ani dezerty,“ doplňuje Lucie.

Kromě dobrého jídla se nasytíte i kulturním programem, slibují organizátorky. Finger food festival se tentokrát bude konat v nově otevřeném pop-upu na Vzduchu, který je jen kousek od stávající Tiskárny na Vzduchu. Degustovat tak budete moct v kulisách secesního Průmyslového paláce jen pár kroků od Stromovky. Festival najdete v prostorách pop-up na Vzduchu, v areálu Holešovického Výstaviště. 

Vstup: zdarma

REKLAMA

Přidat komentář