Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kyselina citronová – levný pomocník do každé kuchyně

Obyčejná přísada nebo tajná zbraň? Krystalky kyseliny citronové vám můžou vylepšit vaření, zlepšit chuť jídel a uchovat ovoce a zeleninu v lepší formě. Uchytí se v každé domácnosti jako praktický a účinný pomocník při úklidu. Navíc jsou cenově dostupné, lze je nakoupit do zásoby a mají dlouhou trvanlivost.

Oslavte den muškátového vína s moravskou odrůdou

Na letošní 9. květen spadá Den matek, tento termín je však i Mezinárodním dnem muškátu. Nemyslíme tím pestrobarevné muškáty zdobící nejeden balkon či parapet, řeč je o révě vinné. Mezi muškátová vína řadíme stovky odrůd, my se však zaměříme na muškát moravský. Ten se těší velké oblibě téměř 30 let. Čím se muškát moravský vyznačuje, s čím jej párovat a jak si jej nejlépe vychutnat?

Právě vychází speciál Apetit Grilování

Letošní grilovací sezona právě začíná! Budeme rádi, když si ji s přispěním našeho nového speciálu Grilování užijete naplno.

Překvapte maminku milým dárkem k svátku

Jako každý rok patří i letošní druhá květnová neděle všem maminkám. Připravte té své k jejímu svátku překvapení v podobě malého dárku, oběda či dortu. Uvidíte, že bude mít obrovskou radost.

Jarní dny Marianne pokračují v kamenných obchodech

Druhá vlna jarních Dnů Marianne startuje už 14. května!

12 zajímavostí o jahodách, které vás překvapí

Jahody patří mezi nejoblíbenější letní ovoce, které si spousta z nás pěstuje na svých zahrádkách. Přesto o nich však nevíme všechno. Nevěříte? Podívejte se na 12 zajímavostí o jahodách, které jste určitě nevěděli a které vás jisto jistě překvapí.

Novinky našich kolegů: Naučte se šít s Burda Style a stáhněte si aplikaci ZahrAppka Naší krásné zahrady

Naši kolegové z Burda Style a Naší krásné zahrady na jaře rozhodně nezahálejí. Nedávno obě redakce představili nové projekty, které vás určitě zaujmou. Pokud už dlouho pokukujete po šicím stroji, ale netroufáte si, nový videoseriál z dílny Burda Style vás rozhodně namotivuje a pěkně krok za krokem provede nejen přípravou pracovního místa a přístroje, ale i začátky šití. Jestli vás ale čím dál slunnější počasí láká ven, vyražte do zeleně a určitě si stáhněte do mobilu novou aplikaci Naší krásné zahrady ZahrAppka – interaktivní mapu volně přístupných zahrad, která vám bude skvělým průvodcem.

Kyselina listová – důležitý vitamin nejen pro těhotné

Když se řekne kyselina listová, většině z nás se asi vybaví těhotné ženy, protože právě ve spojení s nimi se o kyselině listové hovoří nejčastěji. Tento vitamin je však důležitý i pro všechny ostatní jedince. Proč je pro nás nepostradatelná a v jakých potravinách ji najdeme?

Jak připravit vodní kefír a probiotické limonády

Připravte si spolu s námi domácí limonádu, která chutná pokaždé jinak a je plná bublinek a zdraví prospěšných probiotik.

Vitaminem D k lepší imunitě, pevným kostem i dobré náladě

Vitamin D má v těle důležitou funkci. Ovlivňuje vstřebávání vápníku, posiluje imunitní systém, chrup a kosti. Vzniká v kůži působením slunečního záření, proto v letních měsících stačí pro jeho čerpání pobyt venku v šortkách a tričku. Přes zimu je třeba vitamin D doplňovat správným jídelníčkem, případně se spolehnout na doplňky stravy.

Nepostradatelný hořčík - v jakých potravinách ho najdeme?

Naše tělo potřebuje kromě základních živin jako jsou sacharidy, bílkoviny a tuky, také minerály. Jedním z nich je hořčík, pro naše tělo nepostradatelný minerál, kterého však často máme nedostatek. Proč je pro nás hořčík tolik důležitý a v jakých potravinách ho můžeme najít?

Král všech táboráků: Špekáček

Buřtíky, které se nad plamenem umějí rozvinout jako růžičky, u nás mají dlouhou tradici. Jejich chuť se může lišit výrobce od výrobce, i když základ by měly mít vesměs stejný. Pokud chcete vybírat mezi těmi lepšími, hledejte provázek.

Ostropestřec: bylinný restart organismu i jater

Snadno jej můžeme zaměnit s bodlákem, přesto bychom jeho bodlinkám měli věnovat patřičnou pozornost. Ostropestřec je nabitý užitečnými látkami, které příznivě působí na lidský organismus, imunitu, a především játra. Prozradíme vám, jak jej užívat, abychom zachovali jeho účinky na lidské zdraví.

Kolik hořčic znáte?

Všichni jsme se s ní setkali, může být hustá, i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších dochucovadel na světě.

Je lepší olej lisovaný, nebo rafinovaný? Každý se hodí na trochu něco jiného

Souboj mezi za studena lisovaným a rafinovaným olejem jako by na celé čáře vyhrával lisovaný. Jde to však jednoznačně určit? Výběr oleje by měl odrážet, k čemu ho v kuchyni využijeme. Smažením se totiž ničí zdraví prospěšné látky, kvůli kterým se za studena lisovaný olej tolik vyzdvihuje.

Příběhy tří slavných salátů: Waldorf, Niçoise a Caesar

Když si připravit salát, tak světově. Přinášíme vám tři saláty, které si můžete vychutnat po celém světě. Jejich věhlas je stejně rozšířený jako jejich varianty. Možná vás překvapí, že obyčejný salát dokáže vzbudit vášnivé i nenávistné debaty, dá vzniknout společnosti chránící jeho původní recepturu nebo rozkmotří jednu italskou rodinu.

Zatočte s jarní únavou pomocí správných potravin

Přestože jaro symbolizuje příval nové energie, příroda pučí a dny se prodlužují, mnoho lidí se pravidelně v tomto období setkává s jarní únavou. Naberte po dlouhé zimě sílu a energii pomocí přírodních vitaminů v potravinách, které nastartují váš organismus na nové období. Nevhodný jídelníček bývá často příčinou únavy a vyčerpání. Pojďte se s námi podívat, jak s těmito neduhy zatočit s pomocí těch správných potravin.

Zelný salát coleslaw 5x jinak

Salát známý spíše z Anglie a USA má kořeny v Nizozemí. Nejčastěji se podává k masu. Vedle klasického zelí, mrkve a majónézy jej lze s pomocí dalších surovin zajímavě obměňovat. Můžete si jej tak vychutnat s jogurtem, celerem nebo dokonce parmezánem.

Ozubené kolečko je kvalita prověřená tradicí

Některé potraviny jsou tak specifické a výjimečné, že si zaslouží speciální metál. Jedním z takových je označení Zaručená tradiční specialita. Ta platí na evropské úrovni a vypadá jako ozubené kolo. Víte, které české uzeniny se touto známkou můžou chlubit?

Hovězí maso - jaké části na co použít?

Hovězí maso je dalším oblíbeným druhem masa v české kuchyni. Věděli jste, že je skvělým zdrojem bílkovin a minerálů? Měli bychom ho tak zařadit do našeho jídelníčku častěji. Přinášíme vám přehled nejoblíbenějších částí hovězího masa a jak je zpracovat v kuchyni.

Stránky