Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na Zelený čtvrtek jezte špenát a jarní bylinky

špenát
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Dnes je Zelený čtvrtek. Den, kdy bychom si měli dát něco zeleného a jarně svěžího. Vyzkoušejte naše recepty.

Špenát a kopřivy

K Zelenému čtvrtku patří již tradičně špenát a kopřivy. Nezáleží na tom, v jaké podobě se na vašem talíři zazelenají. Špenát můžete jíst i syrový v salátu s lehkou zálivkou. Kopřivy raději spařte horkou vodou a tepelně upravte.

Luštěniny

Kromě zelených listů jsou pro dnešní oběd nebo večeři vhodné také luštěniny. Dejte si je například jako lehký salát nebo vyzkoušejte náš recept na klasiku českých kuchařek – hrachovou polévku. Svou barvou se Zeleným čtvrtkem ladí výborně.

Jidáše

Ze sladkostí se na Zelený čtvrtek pekly jidáše. Toto pečivo s medem svým tvarem připomíná provaz, na kterém se oběsil Jidáš za svou zradu Ježíše.

Recepty pro Zelený čtvrtek:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč