Recepty s pomelem
Pomelo velikostí, tvarem i konzistencí podobá grapefruitu. Pěstuje se především v jihovýchodní Asii, odkud také pochází. V jiných částech se však nestal velmi populárním, protože obvykle trvá až 8 let, než rostlina začne plodit. Navíc má velmi nedobytnou slupku, proto je velká část jeho objemu nepoživatelná. Dužina ale obsahuje vitamín C a je mimořádně šťavnatá. Nejlíp chutná čerstvé jen tak, přidat ho však můžete do ovocných i zeleninových salátů nebo do dezertů.
...
- Chuť pomela je příjemná, s konzistencí grapefruitu, avšak bez hořko-kyselé chuti.
- Dužina je bílá, růžová nebo červená v závislosti na odrůdě.
- Z vitamínů obsahuje hlavně vitamín C a v menších množstvích vitamín A a B, z minerálních látek obsahuje draslík, fosfor, vápník, hořčík, sodík, železo a zinek.
- Pomelo posiluje imunitu, podporuje trávení, pomáhá regulovat krevní tlak, pomáhá snižovat hmotnost, brání vzniku křečí, udržuje zdravou pokožku i ústní dutinu.
Celý popis