Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s pomelem

Pomelo velikostí, tvarem i konzistencí podobá grapefruitu. Pěstuje se především v jihovýchodní Asii, odkud také pochází. V jiných částech se však nestal velmi populárním, protože obvykle trvá až 8 let, než rostlina začne plodit. Navíc má velmi nedobytnou slupku, proto je velká část jeho objemu nepoživatelná. Dužina ale obsahuje vitamín C a je mimořádně šťavnatá. Nejlíp chutná čerstvé jen tak, přidat ho však můžete do ovocných i zeleninových salátů nebo do dezertů.

...

 

  • Chuť pomela je příjemná, s konzistencí grapefruitu, avšak bez hořko-kyselé chuti.
  • Dužina je bílá, růžová nebo červená v závislosti na odrůdě.
  • Z vitamínů obsahuje hlavně vitamín C a v menších množstvích vitamín A a B, z minerálních látek obsahuje draslík, fosfor, vápník, hořčík, sodík, železo a zinek.
  • Pomelo posiluje imunitu, podporuje trávení, pomáhá regulovat krevní tlak, pomáhá snižovat hmotnost, brání vzniku křečí, udržuje zdravou pokožku i ústní dutinu.

Celý popis