Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Aljaška

Efektní dezert, který můžete opálit hned třemi způsoby: buď v troubě pod grilem (bílky málo vedou teplo), nebo jako my cukrářskou pistolí, či hotový sníh postříkejte minimálně 40% alkoholem a zapalte. Na stůl tak ponesete Aljašku v plamenech!

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Zmrzlina Americká

Ingredience

    • 500 ml kvalitní vanilkové zmrzliny (viz Něco navíc)
    • 500 ml malinového sorbetu  (viz Něco navíc)
    • 1 hotový dortový piškotový korpus

    NA MERINGUE

    • 4 bílky
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Mísu s objemem 1–1,5 litru vyložte potravinářskou fólií. Na dno dejte část vanilkové zmrzliny, aby zabrala zhruba 1/4 výšky, pokračujte malinovým sorbetem, zbylou vanilkovou zmrzlinou a nakonec malinovým sorbetem. Nahoru přitiskněte piškot (seřízněte ho tak, aby se přesně vešel do mísy) a vše dejte do mrazáku ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

2 Na meringue vlijte bílky do mísy (robotu), přidejte cukr, vanilkový extrakt a špetku soli a mísu posaďte na vodní lázeň. Šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté vyšlehejte (v robotu nebo ručním šlehačem) pevný, lesklý sníh.

3 Zmrzlinu s piškotem z mísy vyklopte na talíř, odstraňte potravinářskou fólii a ozdobně naneste sníh. Opalte jej cukrářskou pistolí a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu a sorbet můžete pochopitelně koupit, ale můžete se také pustit do jejich přípravy. 

Základní vanilková zmrzlina

Většinou připravujeme vydatnější verze vanilkové zmrzliny, ve spojení s drinky volíme lehčí, ale neméně...

Základní malinová zmrzlina

Mít v repertoáru recepty na oblíbené druhy zmrzliny je nezbytnost. A tahle malinová... To je naše letní láska!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky s tvarohem a opilými třešněmi

Crème brûlée

Skleničky s banánem a čokoládou

Pomerančový meringue páj

Mlsání z mrazáku: zmrzlinový dort

Přidat komentář