Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Americké lívance s banánem a slaninou

Na prst tlusté, nadýchané lívance se dělají na tisíc způsobů… S ovocem, s čokoládou a samozřejmě se slaninou. Přesně takové miloval i Elvis Presley!

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 10–12 lívanců
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Smažení 0:15
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 450 g hladké mouky
    • 60 g moučkového cukru
    • 20 g kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 3 vejce
    • 550 ml mléka, vlažného
    • 50 g sádla (nebo 80 g másla),
    • rozpuštěného
    • olej na opékání
    • 3 velké banány, nakrájené na plátky

    NA DOKONČENÍ

    • 300 g plátků anglické slaniny
    • 3 lžíce rozpuštěného másla
    • 150 ml javorového sirupu

Příprava jídla

Promíchejte suché ingredience, přidejte vejce a mléko a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly žmolky a těsto bylo hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu zředit mlékem a znovu důkladně promixovat.

2 Postupně z těsta opékejte lívance: Menší pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, rozložte na ni kolečka banánu a vlijte zhruba naběračku těsta, opékejte dozlatova, otočte a opět na mírném plameni opékejte dozlatova. Postupně takto spotřebujte všechno těsto.

3 Anglickou slaninu vypražte dokřuprava v pánvi či na plechu v troubě. Lívance podávejte s máslem, slaninou a s javorovým sirupem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ruské bliny

Japonské lívanečky

Marocké baghrir

Indické palačinky dosa s kořeněnými bramborami

Přidat komentář