
Americké lívance s banánem a slaninou
Na prst tlusté, nadýchané lívance se dělají na tisíc způsobů… S ovocem, s čokoládou a samozřejmě se slaninou. Přesně takové miloval i Elvis Presley!
Ingredience
- 450 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 20 g kypřicího prášku
- špetka soli
- 3 vejce
- 550 ml mléka, vlažného
- 50 g sádla (nebo 80 g másla),
- rozpuštěného
- olej na opékání
- 3 velké banány, nakrájené na plátky
- 300 g plátků anglické slaniny
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 150 ml javorového sirupu
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Promíchejte suché ingredience, přidejte vejce a mléko a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly žmolky a těsto bylo hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu zředit mlékem a znovu důkladně promixovat.
2 Postupně z těsta opékejte lívance: Menší pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, rozložte na ni kolečka banánu a vlijte zhruba naběračku těsta, opékejte dozlatova, otočte a opět na mírném plameni opékejte dozlatova. Postupně takto spotřebujte všechno těsto.
3 Anglickou slaninu vypražte dokřuprava v pánvi či na plechu v troubě. Lívance podávejte s máslem, slaninou a s javorovým sirupem.
Přidat komentář