Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Anglikánci
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Anglikánci

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Na 35 anglikánků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3006 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 436 g
Tuky 86 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malé křehké pusinky na křupavé oplatce. Snadné a elegantní vánoční cukroví z dob první republiky má své kouzlo i dnes. Navíc vám stačí jen čtyři suroviny a luxusní anglikánci mohou zdobit váš talířek s cukrovím. Neodolali jsme a recept museli vyzkoušet. A nelitujeme...

Související recepty

Suroviny

bílek 2,5 ks
mandle sekané 160 g
na nudličky

Postup

1

Bílky s cukrem vyšlehejte do pevného sněhu, poté jej šlehejte nad vodní lázní, aby se prohřál a zhoustl.

2

Vmíchejte 100 g mandlí a přesuňte sníh do cukrářského sáčku.

3

Z oplatek vykrájejte formičkou na cukroví malá kolečka a na každé nastříkejte kopeček sněhu. Posypte zbylými mandlemi a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.

4

Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C cca 30 minut dobleda. Pusinky by měly zpevnit, ale uvnitř zůstat mírně měkké.

NĚCO NAVÍC
Nevynechávejte oplatku, právě ona dodá anglikánkům skvělou a specifickou chuť!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...