Malé křehké pusinky na křupavé oplatce. Snadné a elegantní vánoční cukroví z dob první republiky má své kouzlo i dnes. Navíc vám stačí jen čtyři suroviny a luxusní anglikánci mohou zdobit váš talířek s cukrovím. Neodolali jsme a recept museli vyzkoušet. A nelitujeme...
Suroviny
Postup
Bílky s cukrem vyšlehejte do pevného sněhu, poté jej šlehejte nad vodní lázní, aby se prohřál a zhoustl.
Vmíchejte 100 g mandlí a přesuňte sníh do cukrářského sáčku.
Z oplatek vykrájejte formičkou na cukroví malá kolečka a na každé nastříkejte kopeček sněhu. Posypte zbylými mandlemi a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C cca 30 minut dobleda. Pusinky by měly zpevnit, ale uvnitř zůstat mírně měkké.
NĚCO NAVÍC
Nevynechávejte oplatku, právě ona dodá anglikánkům skvělou a specifickou chuť!