0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apple Walnut Tart with Maple Custard

Apple Walnut Tart with Maple Custard

Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4461 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 436 g
Tuky 254 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Ořechová krusta
ořechy 2
máslo 4 PL
cukr 2 PL
bílek 1 ks
sůl 1
Krém
škrob 1
sůl 1
smetana 1
mléko 1
javorový sirup 1
vanilkový extrakt 2
vejce 4 ks
jablko 2 ks
Macoun
citronová štáva
meruňkový džem 1
ohřátý
Make the Crust:
  1. Preheat the oven to 400 degrees F.
  2. In a food processor or chopper, pulse the walnuts until the are finely chopped, and the pieces are about the size of breadcrumbs.
  3. Place the chopped nuts in a large bowl and add the remaining ingredients, tossing together with a fork.
  4. Press the mixture evenly over the bottom and up the sides of a 9-inch tart pan with a removable bottom.
  5. Bake for 15 minutes.
  6.  
Make the Custard:
  1. In a medium pot, whisk the cornstarch and salt together.
  2. Slowly pour in the cream, milk, maple syrup, and vanilla, whisking, to avoid lumps.
  3. Place the pot over medium heat, and bring to a bare simmer. Turn the heat down to low.
  4. Crack the eggs into a small bowl, and ladle about a half cup of the hot cream mixture over the eggs, whisking to combine. Repeat with more hot cream, until the eggs are warmed.
  5. Pour the egg mixture into the pot with the remaining cream mixture, whisking vigorously.
  6. Continue to cook, whisking, until the mixture is hot and thickened (it should coat the back of a spoon).
  7. Pour the mixture through a fine-mesh strainer, into a heat-safe vessel, and press cling wrap over the surface so that a skin will not form. Refrigerate until cooled.
  8.  
Assemble the Tart:
  1. Spread the maple custard in the walnut tart shell.
  2. Warm the apple slices in the microwave until pliable.
  3. Roll a slice of apple into a tight spiral and stand it up vertically in the custard. Continue to arrange apple slices in a concentric pattern, around the first one, building a rose pattern.
  4. Warm the apricot jam, and thin it with lemon juice. Brush this glaze over the apples, for shine and to prevent browning (optional).

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...

Obchod Apetit