Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Arašídový cheesecake

Popis receptu: 

Lahodný cheesecake, který zachutná nejen rodině, přátelům, kolegům, ale i náhodným kolemjdoucím! Tento cheesecake jsem dělala poprvé, když jsme rekonstruovali naše bydlení a veškerou energii jsem věnovala přípravě pečených mas, řízků a všeho, co by nasytilo hladové pracující muže. Neměla jsem sice času nazbyt, a ani ideální podmínky, ale nedalo mi to jim nepřipravit něco sladkého ke kávě. Přece jen. Když se doslova  "zaprášilo" a pánové se dotazovali o recept pro své manželky, tak jsem měla opravdu radost, že jsem ten zbytek času tomuto receptu věnovala!

Autor: Ivana Vlčková
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 - 14 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    • 300 gramů máslových sušenek (máslové věnečky)
    • 100 gramů másla
    • 375 gramů sýru Philadelphia Original (3 balení)
    • 500 gramů mascarpone
    • 2 vrchovaté lžíce arašídové nugety (cca 200 gramů)
    • 300 gramů hořké čokolády
    • 100 gramů smetany ke šlehání 
    • 150 gramů nesolených arašídů

Příprava jídla

  • Recept je určen pro kulatou formu velikosti 30 cm. Pokud máte menší formu 22 cm, snižte množství surovin o 1/3. 
  •  
  • Nejdříve si připravíme arašídy, kterými posypeme hotový cheesecake - arašídy nasypeme na napřilnavou pánev a pozvolna pražíme, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Poté je vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál olej, který arašídy lehce pustí, a necháme vychladnout.
  • Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme rozpuštěné máslo. Promícháne a nasypeme do formy vyložené pečícím papírem, dobře upěchujeme.
  • Poté zahřejeme smetanu v kastrolku (nesmí vařit), do které nalámeme veškerou čokoládu, a stáhneme z plotny. Mícháme dokud se veškerá čokoládu nerozpusí a nevzhnikne hustá, ale stále tekutá hmota. Nalejeme na sušenkový základ a necháme chvilku vychladnout.
  • Sýr Philadelphia, mascarpone a arašídovou nugetu dáme do velké mísy a vyšleháme vše dohromady až vznikne hladký krém. Nalejeme na čokoládovou vrstvu, uhladíme a dáme chladit do lednice na cca 2-3 hodiny, ideálně přes noc. 
  • Nakonec posypeme opraženými arašídy. 
  •  
  • Pokud máte rádi sladší dezerty, stačí hořkou čokoládu v receptu nahradit mléčnou. Naopak trochu kontrastu a kyselosti lze v letních měsících dodat podáváním s čerstvými malinami. Dobrou chuť ;-)
REKLAMA

Přidat komentář