Suroviny
Postup
Recept je určen pro kulatou formu velikosti 30 cm. Pokud máte menší formu 22 cm, snižte množství surovin o 1/3.
Nejdříve si připravíme arašídy, kterými posypeme hotový cheesecake - arašídy nasypeme na napřilnavou pánev a pozvolna pražíme, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Poté je vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál olej, který arašídy lehce pustí, a necháme vychladnout.
Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme rozpuštěné máslo. Promícháne a nasypeme do formy vyložené pečícím papírem, dobře upěchujeme.
Poté zahřejeme smetanu v kastrolku (nesmí vařit), do které nalámeme veškerou čokoládu, a stáhneme z plotny. Mícháme dokud se veškerá čokoládu nerozpusí a nevzhnikne hustá, ale stále tekutá hmota. Nalejeme na sušenkový základ a necháme chvilku vychladnout.
Sýr Philadelphia, mascarpone a arašídovou nugetu dáme do velké mísy a vyšleháme vše dohromady až vznikne hladký krém. Nalejeme na čokoládovou vrstvu, uhladíme a dáme chladit do lednice na cca 2-3 hodiny, ideálně přes noc.
Nakonec posypeme opraženými arašídy.
Pokud máte rádi sladší dezerty, stačí hořkou čokoládu v receptu nahradit mléčnou. Naopak trochu kontrastu a kyselosti lze v letních měsících dodat podáváním s čerstvými malinami. Dobrou chuť ;-)