Arašídový cheesecake

Arašídový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  • 300 gramů máslových sušenek (máslové věnečky)
  • 100 gramů másla
  • 375 gramů sýru Philadelphia Original (3 balení)
  • 500 gramů mascarpone
  • 2 vrchovaté lžíce arašídové nugety (cca 200 gramů)
  • 300 gramů hořké čokolády
  • 100 gramů smetany ke šlehání 
  • 150 gramů nesolených arašídů
  • Recept je určen pro kulatou formu velikosti 30 cm. Pokud máte menší formu 22 cm, snižte množství surovin o 1/3. 
  •  
  • Nejdříve si připravíme arašídy, kterými posypeme hotový cheesecake - arašídy nasypeme na napřilnavou pánev a pozvolna pražíme, dokud nezískají krásnou zlatavou barvu. Poté je vysypeme na papírovou utěrku, aby se odsál olej, který arašídy lehce pustí, a necháme vychladnout.
  • Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme rozpuštěné máslo. Promícháne a nasypeme do formy vyložené pečícím papírem, dobře upěchujeme.
  • Poté zahřejeme smetanu v kastrolku (nesmí vařit), do které nalámeme veškerou čokoládu, a stáhneme z plotny. Mícháme dokud se veškerá čokoládu nerozpusí a nevzhnikne hustá, ale stále tekutá hmota. Nalejeme na sušenkový základ a necháme chvilku vychladnout.
  • Sýr Philadelphia, mascarpone a arašídovou nugetu dáme do velké mísy a vyšleháme vše dohromady až vznikne hladký krém. Nalejeme na čokoládovou vrstvu, uhladíme a dáme chladit do lednice na cca 2-3 hodiny, ideálně přes noc. 
  • Nakonec posypeme opraženými arašídy. 
  •  
  • Pokud máte rádi sladší dezerty, stačí hořkou čokoládu v receptu nahradit mléčnou. Naopak trochu kontrastu a kyselosti lze v letních měsících dodat podáváním s čerstvými malinami. Dobrou chuť ;-)

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit