Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Arašídový cheesecake s karamelem

Arašídový cheesecake s karamelem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Těsto:

250g hladké mouky

2 žloutky

120g másla

50g arašídového másla

50g moučkového cukru

Karamel:

80g cukru krupice

50g másla

Smetana ke šlehání 33%, 210g - potřebujemě 6 lžic, zbytek bude použit pro čokoládovou polevu

80 g solených arašídů

Tvarohový krém:

200g tvaroh (nejlépe plnotučný) 

Smetana ke šlehání 33%, 210g

Philadelphia ORIGINAL 175g

1 lžíce arašídového másla

50g cukru

Čokoládová poleva:

Smetana ke šlehání ( ta která zbyla po odebrání 6 lžic do karamelu)

150g hořké čokolády

1 lžíce tvarohu

Hrubozrnná sůl na posypání

Těsto:

Ušleháme máslo s arašídovým máslem a cukrem, přidáme žloutky a mouku. Vytvoříme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu uležet v lednici. 

Dortovou formu o průměru  23cm vyložíme pečícím papírem a poté dno i boky formy vyplníme těstem. Dno propícháme vidličkou a pečeme 20 minut na 170 stupňů.

Upečený korpus necháme vychladnout.

Karamel:

V hrnci se sinějším dnem  za stálého míchání rozpustíme máslo a cukr. Ve chvíli, kdy začne rozpuštěný cukr  zlehka tmavnout, snížíme plamen na minimum, přilijeme šlehačku a mícháme, dokud nezískáme hladkou karamelovou hmotu. 

Tvarohový krém:

Ušleháme arašídové máslo, cukr, tvaroh (1 lžíci odložíme pro polevu) a Philadelphii. Do ušlehané tvarohové hmoty lehce vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

Čokoládová poleva:

Smetanu ohřejeme, ale nevaříme. Do ohřáté smetany nalámeme čokoládu, necháme chvíli stát a poté rozmícháme v hladkou čokoládovou hmotu. Nakonec přidáme 1 lžíci tvarohu.

Dokončení:

 

Po vychladnutí korpusu na dno rovnoměrně rozprostřeme všechny solené arašídy, ty pak zalijeme karemelem. Na zchladlou karamelovou vrstvu rozetřeme tvarohový krém a nakonec povrch zalijeme zchladlým čokoládovým krémem. 

Chladíme v lednici alespoň 6 hodin. Před podáváním můžeme povrch lehce posypat hrubozrnnou solí.

Autor: Bambaja

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit