Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Arašídový cheesecake s karamelem

Popis receptu: 

Mám kamarádku, která miluje sladké dobroty, já ráda peču...a tak vznikl recept na tento cheesecake, který spojuje chuť slaných arašídů, karamelu, lehkého tvarového krému a hutné čokoládové polevy. 

Věřím, že si pochutnáte, stejně jako my.

 

 

 

Autor: Barbora Hronková
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Těsto:

    250g hladké mouky

    2 žloutky

    120g másla

    50g arašídového másla

    50g moučkového cukru

    Karamel:

    80g cukru krupice

    50g másla

    Smetana ke šlehání 33%, 210g - potřebujemě 6 lžic, zbytek bude použit pro čokoládovou polevu

    80 g solených arašídů

    Tvarohový krém:

    200g tvaroh (nejlépe plnotučný) 

    Smetana ke šlehání 33%, 210g

    Philadelphia ORIGINAL 175g

    1 lžíce arašídového másla

    50g cukru

    Čokoládová poleva:

    Smetana ke šlehání ( ta která zbyla po odebrání 6 lžic do karamelu)

    150g hořké čokolády

    1 lžíce tvarohu

    Hrubozrnná sůl na posypání

Příprava jídla

Těsto:

Ušleháme máslo s arašídovým máslem a cukrem, přidáme žloutky a mouku. Vytvoříme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu uležet v lednici. 

Dortovou formu o průměru  23cm vyložíme pečícím papírem a poté dno i boky formy vyplníme těstem. Dno propícháme vidličkou a pečeme 20 minut na 170 stupňů.

Upečený korpus necháme vychladnout.

Karamel:

V hrnci se sinějším dnem  za stálého míchání rozpustíme máslo a cukr. Ve chvíli, kdy začne rozpuštěný cukr  zlehka tmavnout, snížíme plamen na minimum, přilijeme šlehačku a mícháme, dokud nezískáme hladkou karamelovou hmotu. 

Tvarohový krém:

Ušleháme arašídové máslo, cukr, tvaroh (1 lžíci odložíme pro polevu) a Philadelphii. Do ušlehané tvarohové hmoty lehce vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

Čokoládová poleva:

Smetanu ohřejeme, ale nevaříme. Do ohřáté smetany nalámeme čokoládu, necháme chvíli stát a poté rozmícháme v hladkou čokoládovou hmotu. Nakonec přidáme 1 lžíci tvarohu.

Dokončení:

 

Po vychladnutí korpusu na dno rovnoměrně rozprostřeme všechny solené arašídy, ty pak zalijeme karemelem. Na zchladlou karamelovou vrstvu rozetřeme tvarohový krém a nakonec povrch zalijeme zchladlým čokoládovým krémem. 

Chladíme v lednici alespoň 6 hodin. Před podáváním můžeme povrch lehce posypat hrubozrnnou solí.

REKLAMA

Přidat komentář