Suroviny
Postup
Těsto:
- Ušleháme máslo s arašídovým máslem a cukrem, přidáme žloutky a mouku. Vytvoříme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
- Dortovou formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem a poté dno i boky formy vyplníme těstem. Dno propícháme vidličkou a pečeme 20 minut na 170 stupňů.
- Upečený korpus necháme vychladnout.
Karamel:
V hrnci se sinějším dnem za stálého míchání rozpustíme máslo a cukr. Ve chvíli, kdy začne rozpuštěný cukr zlehka tmavnout, snížíme plamen na minimum, přilijeme šlehačku a mícháme, dokud nezískáme hladkou karamelovou hmotu.
Tvarohový krém:
Ušleháme arašídové máslo, cukr, tvaroh (1 lžíci odložíme pro polevu) a Philadelphii. Do ušlehané tvarohové hmoty lehce vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
Čokoládová poleva:
Smetanu ohřejeme, ale nevaříme. Do ohřáté smetany nalámeme čokoládu, necháme chvíli stát a poté rozmícháme v hladkou čokoládovou hmotu. Nakonec přidáme 1 lžíci tvarohu.
Dokončení:
Po vychladnutí korpusu na dno rovnoměrně rozprostřeme všechny solené arašídy, ty pak zalijeme karemelem. Na zchladlou karamelovou vrstvu rozetřeme tvarohový krém a nakonec povrch zalijeme zchladlým čokoládovým krémem.
Chladíme v lednici alespoň 6 hodin. Před podáváním můžeme povrch lehce posypat hrubozrnnou solí.