Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arašídový cheesecake s karamelem

Arašídový cheesecake s karamelem

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7277 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 442 g
Tuky 529 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
máslo 120 g
Karamel
solené
Tvarohový krém
cukr 50 g
Čokoládová poleva
tmavá čokoláda 150 g
sůl
hrubozrnná, na posypání

Postup

1

Těsto:

  • Ušleháme máslo s arašídovým máslem a cukrem, přidáme žloutky a mouku. Vytvoříme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu uležet v lednici. 
  • Dortovou formu o průměru  23cm vyložíme pečícím papírem a poté dno i boky formy vyplníme těstem. Dno propícháme vidličkou a pečeme 20 minut na 170 stupňů.
  • Upečený korpus necháme vychladnout.
2

Karamel:
V hrnci se sinějším dnem  za stálého míchání rozpustíme máslo a cukr. Ve chvíli, kdy začne rozpuštěný cukr  zlehka tmavnout, snížíme plamen na minimum, přilijeme šlehačku a mícháme, dokud nezískáme hladkou karamelovou hmotu. 

3

Tvarohový krém:
Ušleháme arašídové máslo, cukr, tvaroh (1 lžíci odložíme pro polevu) a Philadelphii. Do ušlehané tvarohové hmoty lehce vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

4

Čokoládová poleva:
Smetanu ohřejeme, ale nevaříme. Do ohřáté smetany nalámeme čokoládu, necháme chvíli stát a poté rozmícháme v hladkou čokoládovou hmotu. Nakonec přidáme 1 lžíci tvarohu.

5

Dokončení:
Po vychladnutí korpusu na dno rovnoměrně rozprostřeme všechny solené arašídy, ty pak zalijeme karemelem. Na zchladlou karamelovou vrstvu rozetřeme tvarohový krém a nakonec povrch zalijeme zchladlým čokoládovým krémem. 

Chladíme v lednici alespoň 6 hodin. Před podáváním můžeme povrch lehce posypat hrubozrnnou solí.

Autor: Bambaja

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...