0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Arašídový cheesecake s karamelem

Arašídový cheesecake s karamelem

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Těsto:

250g hladké mouky

2 žloutky

120g másla

50g arašídového másla

50g moučkového cukru

Karamel:

80g cukru krupice

50g másla

Smetana ke šlehání 33%, 210g - potřebujemě 6 lžic, zbytek bude použit pro čokoládovou polevu

80 g solených arašídů

Tvarohový krém:

200g tvaroh (nejlépe plnotučný) 

Smetana ke šlehání 33%, 210g

Philadelphia ORIGINAL 175g

1 lžíce arašídového másla

50g cukru

Čokoládová poleva:

Smetana ke šlehání ( ta která zbyla po odebrání 6 lžic do karamelu)

150g hořké čokolády

1 lžíce tvarohu

Hrubozrnná sůl na posypání

Těsto:

Ušleháme máslo s arašídovým máslem a cukrem, přidáme žloutky a mouku. Vytvoříme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu uležet v lednici. 

Dortovou formu o průměru  23cm vyložíme pečícím papírem a poté dno i boky formy vyplníme těstem. Dno propícháme vidličkou a pečeme 20 minut na 170 stupňů.

Upečený korpus necháme vychladnout.

Karamel:

V hrnci se sinějším dnem  za stálého míchání rozpustíme máslo a cukr. Ve chvíli, kdy začne rozpuštěný cukr  zlehka tmavnout, snížíme plamen na minimum, přilijeme šlehačku a mícháme, dokud nezískáme hladkou karamelovou hmotu. 

Tvarohový krém:

Ušleháme arašídové máslo, cukr, tvaroh (1 lžíci odložíme pro polevu) a Philadelphii. Do ušlehané tvarohové hmoty lehce vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

Čokoládová poleva:

Smetanu ohřejeme, ale nevaříme. Do ohřáté smetany nalámeme čokoládu, necháme chvíli stát a poté rozmícháme v hladkou čokoládovou hmotu. Nakonec přidáme 1 lžíci tvarohu.

Dokončení:

 

Po vychladnutí korpusu na dno rovnoměrně rozprostřeme všechny solené arašídy, ty pak zalijeme karemelem. Na zchladlou karamelovou vrstvu rozetřeme tvarohový krém a nakonec povrch zalijeme zchladlým čokoládovým krémem. 

Chladíme v lednici alespoň 6 hodin. Před podáváním můžeme povrch lehce posypat hrubozrnnou solí.

Autor: Bambaja

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit