Suroviny
Těsto:
250g hladké mouky
2 žloutky
120g másla
50g arašídového másla
50g moučkového cukru
Karamel:
80g cukru krupice
50g másla
Smetana ke šlehání 33%, 210g - potřebujemě 6 lžic, zbytek bude použit pro čokoládovou polevu
80 g solených arašídů
Tvarohový krém:
200g tvaroh (nejlépe plnotučný)
Smetana ke šlehání 33%, 210g
Philadelphia ORIGINAL 175g
1 lžíce arašídového másla
50g cukru
Čokoládová poleva:
Smetana ke šlehání ( ta která zbyla po odebrání 6 lžic do karamelu)
150g hořké čokolády
1 lžíce tvarohu
Hrubozrnná sůl na posypání
Těsto:
Ušleháme máslo s arašídovým máslem a cukrem, přidáme žloutky a mouku. Vytvoříme těsto, které necháme alespoň 1 hodinu uležet v lednici.
Dortovou formu o průměru 23cm vyložíme pečícím papírem a poté dno i boky formy vyplníme těstem. Dno propícháme vidličkou a pečeme 20 minut na 170 stupňů.
Upečený korpus necháme vychladnout.
Karamel:
V hrnci se sinějším dnem za stálého míchání rozpustíme máslo a cukr. Ve chvíli, kdy začne rozpuštěný cukr zlehka tmavnout, snížíme plamen na minimum, přilijeme šlehačku a mícháme, dokud nezískáme hladkou karamelovou hmotu.
Tvarohový krém:
Ušleháme arašídové máslo, cukr, tvaroh (1 lžíci odložíme pro polevu) a Philadelphii. Do ušlehané tvarohové hmoty lehce vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.
Čokoládová poleva:
Smetanu ohřejeme, ale nevaříme. Do ohřáté smetany nalámeme čokoládu, necháme chvíli stát a poté rozmícháme v hladkou čokoládovou hmotu. Nakonec přidáme 1 lžíci tvarohu.
Po vychladnutí korpusu na dno rovnoměrně rozprostřeme všechny solené arašídy, ty pak zalijeme karemelem. Na zchladlou karamelovou vrstvu rozetřeme tvarohový krém a nakonec povrch zalijeme zchladlým čokoládovým krémem.
Chladíme v lednici alespoň 6 hodin. Před podáváním můžeme povrch lehce posypat hrubozrnnou solí.