Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Doporučujeme koule udělat do zásoby, budete je tak mít vždycky po ruce a můžete je podávat jednou v bagetě a příště zase s rýží v kari omáčce.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Sendvič Asijská

Ingredience

    NA KOULE

    • 750 g mletého krůtího masa
    • 1 stonek citronové trávy, jen šťavnatá část, nasekaná nadrobno
    • 1/2 svazku čerstvého koriandru + stonky ze zbylé poloviny, nadrobno
    • 1 chilli paprička, nasekaná nadrobno
    • 1–2 lžíce nastrouhaného zázvoru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1–2 vejce
    • rostlinný olej na opékání

    NA OMÁČKU

    • 1/2 hrnku sladké chilli omáčky
    • 2 lžíce omáčky terijaki + na dochucení
    • 1 lžíce rybí omáčky

    NA DOKONČENÍ

    • 6 malých nebo 3 velké bagety
    • 2–4 lžíce majonézy
    • 2 hrnky nahrubo nastrouhané mrkve nebo nakrájené na sirky
    • 1 salátová okurka, na tenká kolečka nebo dlouhé tenké proužky
    • 1/2 svazku koriandru, nasekaného
    • 1–2 červené chilli papričky, nakrájené na kolečka
    • limeta na pokapání
    • sezamová semínka k podávání
    • hrst nasekané máty

    NA NAKLÁDANOU CIBULKU

    • 1 velká červená cibule
    • 1 hrnek jablečného octa
    • 1/2 hrnku červeného vinného octa
    • 1/4 hrnku cukru
    • 1 lžička soli 

Příprava jídla

1 Naložte červenou cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky. Oba octy, cukr a sůl dejte do rendlíku, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte. Přelijte nálevem cibuli a nechte stát. Pokud ji nepoužijete hned, přesuňte ji do uzavíratelné sklenice a uchovávejte (až měsíc) v lednici.

2 Všechny ingredience na koule (kromě oleje) promíchejte v míse a vytvarujte menší kuličky. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opečte zprudka dozlatova.

3 V misce prošlehejte ingredience na omáčku a vlijte do pánve ke kuličkám. Ztlumte plamen a při střední teplotě za občasného promíchání (aby se kuličky v omáčce obalily) vařte asi 10 minut.

4 Bagety podélně rozřízněte a lehce potřete majonézou, rozdělte do nich mrkev, okurku, cibulku, koule, zakápněte zbylou omáčkou a limetou, posypte sezamem, chilli papričkou a bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Vegetariánské koule v rajčatové omáčce

Masové koule & omáčka chimichurri

REKLAMA

Přidat komentář