Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4643 kcal
Bílkoviny 240 g
Sacharidy 642 g
Tuky 141 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme koule udělat do zásoby, budete je tak mít vždycky po ruce a můžete je podávat jednou v bagetě a příště zase s rýží v kari omáčce.

Suroviny

Na koule
citronová tráva 1 ks
jen šťavnatá část stonku, nasekaná nadrobno
koriandr čerstvý ½ svazku
+ stonky za zbylé poloviny svazku nadrobno
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
rostlinný olej
na opékání
Na omáčku
terijaki omáčka 2 PL
+ na dochucení
rybí omáčka 1 PL
Na dokončení
bageta 6 ks
malá nebo 3 velké
majonéza 4 PL
mrkev 2 hrnky
nahrubo nastrouhaná nebo nakrájená na sirky
na tenká kolečka nebo dlouhé tenké proužky
koriandr čerstvý ½ svazku
nasekaný
červená, nakrájená na kolečka
na pokapání
sezamová semínka
k podávání
máta 1 hrst
nasekaná
Na nakládanou cibulku
velká
jablečný ocet 1 hrnek
vinný ocet červený ½ hrnku
sůl 1 ČL

Postup

1

Naložte červenou cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky. Oba octy, cukr a sůl dejte do rendlíku, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte. Přelijte nálevem cibuli a nechte stát. Pokud ji nepoužijete hned, přesuňte ji do uzavíratelné sklenice a uchovávejte (až měsíc) v lednici.

2

Všechny ingredience na koule (kromě oleje) promíchejte v míse a vytvarujte menší kuličky. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opečte zprudka dozlatova.

3

V misce prošlehejte ingredience na omáčku a vlijte do pánve ke kuličkám. Ztlumte plamen a při střední teplotě za občasného promíchání (aby se kuličky v omáčce obalily) vařte asi 10 minut.

4

Bagety podélně rozřízněte a lehce potřete majonézou, rozdělte do nich mrkev, okurku, cibulku, koule, zakápněte zbylou omáčkou a limetou, posypte sezamem, chilli papričkou a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Komentáře

02.11.2021 18:54
V receptu není uvedeno, jaké oba octy se mají použít na naložení cibule. Není tam ani množství.
13.09.2020 09:22

Nom Nom Nom mám rád koule

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč