Zkuste místo klasické přílohy připravit čerstvý salát.
Suroviny
avokádo
2
ks
velká zralá
6
plátků
sušená slanina velké, lze nahradit anglickou slaninou
200
g
třešňová rajčátka přepůlená
baby špenát
100
g
Na zálivku
limetová šťáva
z 1 limety
majonéza
2
PL
česnek
1
stroužek
drcený
chilli paprička
1
ks
nasekaná
olivový olej extra panenský
4
PL
sůl mořská
Postup
1
1 Oloupejte avokádo, zbavte ho pecky, pokrájejte a pokapejte trochou limetové šťávy (zbytek si nechte do zálivky).
2 Prošlehejte přísady na zálivku. Slaninu v troubě grilujte dokřupava.
3 V misce promíchejte avokádo a rajčátka se zálivkou. Do mísy dejte špenát, na něj navršte avokádovou směs a ozdobte slaninou.
NĚCO NAVÍC
Už ogrilovanou slaninu koupíte v Marks&Spencer v sekci Čerstvé.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční hostina(7 receptů )