Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Avokádový salát s rajčaty a slaninou

Avokádový salát s rajčaty a slaninou

3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1306 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 28 g
Tuky 127 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste místo klasické přílohy připravit čerstvý salát.

Související recepty

Suroviny

velká zralá
6 plátků
sušená slanina velké, lze nahradit anglickou slaninou
200 g
třešňová rajčátka přepůlená
Na zálivku
limetová šťáva
z 1 limety
majonéza 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
nasekaná
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl mořská

Postup

1

1 Oloupejte avokádo, zbavte ho pecky, pokrájejte a pokapejte trochou limetové šťávy (zbytek si nechte do zálivky).

2 Prošlehejte přísady na zálivku. Slaninu v troubě grilujte dokřupava.

3 V misce promíchejte avokádo a rajčátka se zálivkou. Do mísy dejte špenát, na něj navršte avokádovou směs a ozdobte slaninou.

NĚCO NAVÍC
Už ogrilovanou slaninu koupíte v Marks&Spencer v sekci Čerstvé.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...