Avokádový salát s rajčaty a slaninou

Avokádový salát s rajčaty a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1306 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 28 g
Tuky 127 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste místo klasické přílohy připravit čerstvý salát.

Suroviny

avokádo 2 ks
velká zralá
6 plátků
sušená slanina velké, lze nahradit anglickou slaninou
200 g
třešňová rajčátka přepůlená
baby špenát 100 g
Na zálivku
limetová šťáva
z 1 limety
majonéza 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
chilli paprička 1 ks
nasekaná
olivový olej extra panenský 4 PL
sůl mořská

1 Oloupejte avokádo, zbavte ho pecky, pokrájejte a pokapejte trochou limetové šťávy (zbytek si nechte do zálivky).

2 Prošlehejte přísady na zálivku. Slaninu v troubě grilujte dokřupava.

3 V misce promíchejte avokádo a rajčátka se zálivkou. Do mísy dejte špenát, na něj navršte avokádovou směs a ozdobte slaninou.

NĚCO NAVÍC
Už ogrilovanou slaninu koupíte v Marks&Spencer v sekci Čerstvé.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit