Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
bramborák
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1412 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 208 g
Tuky 24 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málokterý pokrm se může chlubit tolika jmény a obměnami jako placky ze syrových brambor – bramboráky.

Suroviny

slanina 100 g
na kostičky
houby 200 g
čerstvé, pokrájené
syrové
horké
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 3 ČL
sušená
petrželka 1 hrst
nasekaná
česnek 4 stroužky
drcený
olej
na smažení

Postup

1

Na pánvi opékejte slaninu asi 3 minuty, až zprůhlední a zčervená. Slijte a tuk uchovejte; slaninu dejte stranou. Na lžíci vypečeného tuku zprudka osmahněte houby; stačí 2 minuty.

2

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Slijte tekutinu, kterou pustily, a pokapejte je horkým mlékem. Přimíchejte ostatní přísady včetně rozškvařené slaniny a opečených hub. Postupně přisypávejte mouku tak, abyste získali soudržné, ale ještě tekuté těsto.

3

Na rozpáleném oleji smažte postupně tenké bramboráky dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Když nastrouháte brambory nahrubo, budou bramboráky pěkně křupavé. Jen je musíte dělat opravdu tenké, aby se dobře propekly.

TIPY & TRIKY
Brambory nestrouhejte dopředu, na vzduchu černají. Zakapání horkým mlékem tomu sice do určité míry zabrání, ale když je necháte dlouho stát, pustí vodu a zadělané těsto zřídne; zpracujte ho proto co nejdřív. Velikost krup značí číslo na obalu (například 3, 4, 5…), vyjadřuje délku obroušeného zrna v mm. Menší a dříve uvařené jsou trhané nebo lámané krupky – tzv. lámanka. Dobu vaření můžete také zkrátit v tlakovém hrnci.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč