Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Babiččina mramorovaná bábovka
Babiččina mramorovaná bábovka

Bábovkovou formu si vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Mouku prosijeme s práškem do pečiva do mísy. Přidáme oba cukry, olej, vodu, citronovou kůru i šťávu a žloutky. Vše ušleháme, poté přidáme sníh z bílků. Třetinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, do třetiny těsta zamícháme kakaový prášek a nalijeme do formy. Nakonec vlijeme poslední neobarvenou část těsta. Pečeme na 150 °C v horkovzdušné troubě, nebo na 170 °C v normální, cca ¾ hodiny. Zkoušíme špejlí. Opatrně vyndáme z trouby a necháme asi čtvrt hodiny vystydnout. Poté opatrně obrátíme na talíř dnem vzhůru a na formu dáme mokrou utěrku, aby se bábovka uvolnila.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu